Beleids programma

2018-2022
Lees meer

NIEUWS.

8 FEBRUARI, 2019

Wiekenpleintje in Vaassen

Er wordt nog steeds gewerkt aan de riolering in de Jan Mulderstraat en de Dorpsstraat en aan de inrichting van het Wiekenpleintje.

Voor de bestrating van de cirkel rondom het beeldje van de molenaar worden de oude natuurstenen keien van het pleintje opnieuw gebruikt. Deze oude keien komen van het voormalig NS-station in Vaassen.

Het Wiekenpleintje is in 1985 vanuit een particulier initiatief aangelegd. Burgemeester Beuke verrichtte destijds de opening. Op het pleintje staat het bronzen beeld van de molenaar, gemaakt door Greet Grottendieck. De molenaar kijkt naar de wieken van de molen. Een groep vrijwilligers, onder aanvoering van ons oud-raadslid Suze Bouwmeester, heeft in 1985 de keien bij het station uitgegraven en gesorteerd, omdat zij vonden dat het beeld van de molenaar een mooie omgeving verdiende.

Via de website (www.epe.nl) en Twitter besteedt de gemeente Epe terecht aandacht aan de geschiedenis van dit pleintje. Nieuwe Lijn is er trots op en er blij mee dat de oude keien opnieuw worden benut.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico