Beleids programma

2018-2022
Lees meer

NIEUWS.

26 NOVEMBER, 2018

Opmars lokale partijen, zoals Nieuwe Lijn, zet door

Lokale partijen hebben bij de herindelingsverkiezingen van woensdag  21 november 2018 goede zaken gedaan. In vijf van de twaalf nieuw te vormen gemeenten is een lokale partij als winnaar uit de bus gekomen, in twee andere gemeenten werden lokale partijen de op één na grootste partij. In veel gemeenten deden meerdere lokale partijen mee die soms gezamenlijk bijna de helft van de zetels bemachtigden.

 

Door de herindeling werden 37 gemeenten opgeheven en kwamen er twaalf samengevoegde gemeenten voor terug. Dat de kiezer hier niet echt op zit te wachten bleek uit de zeer lage opkomst van bijvoorbeeld minder dan 35%. Dit blijkt uit informatie van het vaktijdschrift Binnenlands Bestuur. Hier is het hele artikel na te lezen:

https://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/nieuws/in-vijf-gemeenten-zijn-lokalo-s-de-winnaar.9601790.lynkx

 

Na het eclatante succes van lokale partijen bij de algemene gemeenteraadsverkiezingen, dit voorjaar, zet de opmars van groeperingen die er echt voor de eigen bevolking zijn door. Nieuwe Lijn is daar een goed voorbeeld van. In maart werd zowel stemmenwinst en zeteluitbreiding behaald en bleven voor de derde keer op rij de grootste partij in de gemeente Epe.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico