Beleids programma

2018-2022
Lees meer

NIEUWS.

21 NOVEMBER, 2019

Nieuwe Lijn stemt in met investeringen Zichtstede Vaassen

Nieuwe Lijn ondersteunt van harte de plannen van Korfbalvereniging Regio ’72 en Handbalvereniging CVO uit Vaassen om de buitenruimte van beide clubs aan de Zichtstede te renoveren. Een belangrijk deel van de investeringen in de kunstgrasvelden van Regio ’72 en het beachhandbalveld van CVO wordt door de verenigingen zelf opgebracht; de gemeentelijke bijdrage van in totaal € 145.000 is in overeenstemming met eerder door de gemeenteraad vastgesteld beleid. De gemeenteraad neemt op 12 december een besluit, zodat de renovatie in 2020 kan worden uitgevoerd.

Sinds 2015 zijn de beide sportclubs met elkaar in gesprek om te komen tot renovatie van het sportpark en intensievere samenwerking, aanvankelijk ook met wijkvereniging Oosterhof dat op het nabijgelegen perceel gebruik maakt van een inmiddels afgeschreven wijkgebouw. Begin 2019 is duidelijk geworden dat de wijkvereniging niet langer deel uitmaakt van het samenwerkingsplan van de beide sportverenigingen. Op 18 november is de gemeenteraad door de beide sportverenigingen geïnformeerd over hun plannen.

Wijkvereniging Oosterhof

Op 19 november is een delegatie van Nieuwe Lijn op bezoek geweest bij het bestuur van de wijkvereniging Oosterhof om zich door hen te laten bijpraten over de ontstane situatie en hen waar mogelijk te (onder)steunen. Met 500 leden is de wijkvereniging een actieve organisatie die voor veel verbinding in de wijk zorgt. Het gebouw ziet er van binnen goed uit, hiervoor zorgt de vereniging zelf, maar de buitenzijde die onder de verantwoordelijk van de gemeente valt is zeer slecht. De wijkvereniging heeft drie opties (van renovatie tot nieuwbouw) aan het college voorgelegd, terwijl het college op dit moment vooral lijkt in te zetten op verplaatsing naar en samenwerking in het Tritongebouw aan de Jasmijnstraat.

De komende tijd heeft het bestuur van de wijkvereniging overleg met het college, maar tot concrete voorstellen aan de gemeenteraad heeft dit nog niet geleid.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico