Beleids programma

2018-2022
Lees meer

NIEUWS.

6 DECEMBER, 2017

NIEUWE LIJN OP BEZOEK BIJ BUURTVERENIGING OOSTERHOF

Op dinsdagavond 28 november zijn fractievoorzitter René de Vries en kandidaat raadslid Albert Vos van Nieuwe Lijn op bezoek geweest bij het bestuur van wijkvereniging Oosterhof. In het wijkgebouw aan de Zichtstede is er gesproken met het bestuur onder leiding van Boudewijn Hubèr, verder bestaand uit Martin Frederiks, Henk Stegeman, Joop van Brink, Jolanda Stegeman, John Barmentloo en Bert van Brink.

 

De wijkvereniging Oosterhof opgericht in 1986 in een net nieuwe wijk, is een actieve bloeiende vereniging en heeft ca. 150 gezinnen als lid, dat betekent dat veel gezinnen uit de wijk Oosterhof lid zijn. De vereniging is nog steeds groeiende en hierdoor zal er gezocht moeten worden naar een verruiming van het wijkgebouw.

 

Er worden door de wijkvereniging veel verschillende activiteiten georganiseerd zoals: darten (6 banen), jeu de boules, sjoelen, kaarten, palmpasen, bingo, het sinterklaasfeest, etc. Van deze activiteiten wordt gebruik gemaakt door ongeveer 300 mensen per maand. Verder wordt het wijkgebouw gebruikt door het RIWIS, de vogelvereniging en computerclub HCC. Door de beperkte ruimte die nu beschikbaar is het het niet mogelijk het aantal activiteiten en/of gebruikers uit te breiden terwijl daar wel behoefte voor is.

 

Het huidige wijkgebouw is gedateerd en dringend aan modernisering toe. Het dak en de wanden zijn slecht, het gebouw is niet aangepast voor mensen met een handicap.

Het gebouw wordt van binnen door de wijkvereniging onderhouden, de buitenkant wordt door de gemeente onderhouden. Het bestuur is al lange tijd bezig net het realiseren van een nieuw wijkgebouw en is door de gemeente gevraagd om te kijken of een verregaande samenwerking met CVO en Regio mogelijk is, en zo te komen tot een gezamenlijk gebouw. Door de vele activiteiten bij genoemde verenigingen is er vooralsnog geen oplossing gevonden en hoopt het bestuur toch op een eigen gebouw op de huidige locatie. Het bestuur blijft echter wel in gesprek met de gemeente en de 2 verenigingen.

 

Om haar activiteiten te delen voor de leden en belangstellenden brengt de

wijkvereniging Oosterhof een aantal keer per jaar een Bulletin uit. Dit rode boekje, met daarin veel informatie over de activiteiten en zaken welke het bestuur bezighouden, wordt al vanaf de oprichting uitgebracht.

 

Nieuwe Lijn heeft door dit prettig verlopen gesprek met het bestuur goed inzicht gekregen in de actuele ontwikkelingen van deze actieve Vaassense wijkvereniging.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico