Beleids programma

2018-2022
Lees meer

NIEUWS.

3 MAART, 2021

Michiel Wiersinga wethouderskandidaat Nieuwe Lijn

De fractie van Nieuwe Lijn heeft unaniem besloten om Michiel Wiersinga uit Vaassen voor te dragen voor de functie van wethouder van de gemeente Epe. Hij volgt daarmee Robert Scholten op die de afgelopen zeven jaar deze functie vervulde en op 18 februari neerlegde.

De gemeenteraad dient hierover een besluit te nemen. Dit kan in de raadsvergadering van 18 maart gebeuren.

Gemeenteraadslid

Michiel Wiersinga is nu gemeenteraadslid namens Nieuwe Lijn. In mei 2018 werd hij beëdigd. Zijn aandacht gaat daarbij uit naar economie en arbeidsmarkt, arbeidsparticipatie, recreatie en toerisme, ruimtelijke ontwikkeling en wonen en klimaat en leefomgeving. Ook is hij lid van werkgroepen Energietransitie (RES) en Omgevingswet. Door de gemeenteraad is hij bovendien benoemd tot lid van de Rekenkamercommissie. Eerder was hij bestuurslid en secretaris van Nieuwe Lijn.

Hij is nu werkzaam als klantondersteuner bij een softwareontwikkelaar in Apeldoorn. Daarvoor was hij onder andere vele jaren zelfstandig ondernemer in verschillende branches en actief lid van de ondernemersvereniging Vaassen.

Vrijwilliger

Michiel is vrijwilliger bij verschillende organisaties, zoals bij poppodium Gigant in Apeldoorn, als official bij de Nederlandse draf- en rensport en bij Oranjevereniging Gortel, Niersen, ’t Loo. Daarnaast is hij een aantal keren per jaar bezoldigd werkzaam als lakei in dienst van het Koninklijk Huis.

Michiel Wiersinga is 36 jaar en geboren in Apeldoorn. Toen hij één jaar oud was verhuisde hij met zijn ouders naar Vaassen. Hij heeft één jongere broer, waarmee hij opgroeide aan de Elspeterweg in Vaassen. Michiel is ongehuwd en woont in Vaassen.

Foto-Michiel-Wiersinga-kandidaat-wethouder

 

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico