Beleids programma

2018-2022
Lees meer

NIEUWS.

22 MAART, 2018

Historische overwinning Nieuwe Lijn

Met 300 stemmen meer en zetelwinst is Nieuwe Lijn in de gemeente Epe de grootste partij gebleven. Voor het eerst in de bijna 50-jarige geschiedenis is Nieuwe Lijn er in geslaagd om driemaal op rij de verkiezingen te winnen. In totaal brachten 3.455 kiezers hun stem op Nieuwe Lijn uit; goed voor zes zetels. In 2014 kreeg onze partij 3.161 stemmers achter zich met toen vijf zetels. De stemmenwinst was verdeeld over de vier dorpen met opmerkelijke successen in zowel Emst en Epe. In Oene verdubbelde de aanhang, maar bleef in aantallen bescheiden: van 6 naar 14 😊

Winst voor Dorpspartij Epe
Nieuwkomer De Dorpspartij behaalde één zetel, terwijl Gemeentebelangen Epe de ene zetel die ze hadden vasthoudt. Ook CDA (4), SGP/CU (3), GroenLinks (2) en D66 (2) bleven gelijk.

Verlies voor VVD en PvdA, D66 en CDA gelijk
De VVD leverde een zetel in en heeft er nu drie over en is in Epe nu de derde partij na Nieuwe Lijn en CDA. De PvdA verloor ook een zetel en heeft er nu nog één over.

De uitslagen zijn voorlopig. Donderdag 22 maart wordt duidelijk wie op basis van de voorkeurstemmen daadwerkelijk zijn gekozen. Vrijdag is de uitslag definitief.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico