Beleids programma

2018-2022
Lees meer

NIEUWS.

25 APRIL, 2018

Eindelijk duidelijkheid parkeren bij Aldi Vaassen

Door het plaatsen van een bord is definitief helderheid verschaft over de status van de gehandicaptenparkeerplaatsen bij de Aldi in Vaassen. Vorige maand had Nieuwe Lijn hierover opnieuw vragen gesteld aan het college, omdat tot dan toe onduidelijk was wat de status van de tegeltjes in het wegdek was. Eerder had de politie al aangegeven dat tegeltjes alleen onvoldoende was en aanvullende bebording noodzakelijk. Maar ondanks toezeggingen van de gemeente om deze situatie aan te pakken was er tot nu toe niets gebeurd.

 

Door vasthoudend en consequent hier aandacht voor te vragen is de kwestie nu opgelost. Invalide inwoners weten nu dat de beschikbare plaatsen voor hen bestemd zijn en overige automobilisten kunnen nu deze plaatsen vrijhouden en hoge boetes voorkomen.

 

De aanhouder wint

Na de uitgebreide verbouwing van de Aldi in Vaassen in het najaar van 2016 zijn ook 12 extra parkeerplaatsen gerealiseerd. Twee daarvan zijn door middel van een tegel in de bestrating bestemd als gehandicaptenparkeerplaats. Onduidelijk was de formele status daarvan. Op 6 april 2017 heeft Nieuwe Lijn dit onderwerp in de commissievergadering aan de orde gesteld. Uit de beantwoording van het college bleek dat het tegeltje alleen onvoldoende is en dat bebording noodzakelijk is. In maart 2018 heeft Nieuwe Lijn opnieuw vragen gesteld.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico