Beleids programma

2018-2022
Lees meer

NIEUWS.

10 JULI, 2018

De raad op stap

Afgelopen vrijdag de gehele dag op stap geweest met de raadsleden en fractievolgers.

Wij hebben ons laten informeren over een aantal van de vele werkterreinen van onze gemeente. Zoals al eerder te lezen was op onze website zijn wij in 2 groepen op diverse locaties geweest.

De groep met daarin Nieuwe Lijn vertegenwoordiger Albert Vos is te gast geweest bij het CJG in Vaassen en zijn hier bijgepraat over de activiteiten waar het CJG zich bezighoudt. In Balai Pusat hebben wij een gesprek gehad met de buurtregisseurs en onder andere de vele problemen besproken die in de Molukse wijk spelen. Hier werd wel duidelijk dat de buurtbewoners zelf een groot aandeel hebben in het oplossen van deze problemen.

Na de lunch hebben de buurtsportcoaches ons meegenomen in de activiteiten die zij organiseren voor onze oudere inwoners op de Speulbrink en Klaarbeek. De raadsleden werden uitgenodigd om mee te doen met een beweegspel voor ouderen.

In het Kulturhus in Epe informatie gehad van de Stichting Vluchtelingenwerk Epe. Een kijken kunnen nemen in hoe zij (moeten) omgaan met de vluchtelingen en statushouders die ons door de overheid zijn toebedeeld. Een enerverend maar zeer complexe materie met veel hindernissen die te nemen zijn, taal, gebruiken en cultuurverschillen.

Als laatste onderwerp voor deze dag hebben wij bij Vitens een deel van het waterwinningsgebied kunnen bekijken en voornamelijk het deel waar water geïnfiltreerd wordt om zo het grondwater op pijl te houden. Er wordt in onze gemeente 6 miljoen kuub drinkwater gewonnen van een zeer uitzonderlijke kwaliteit.

Al met al een indrukwekkend dag met veel informatie.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico