Beleids programma

2018-2022
Lees meer

NIEUWS.

23 JANUARI, 2021

Column Nieuwe Lijn – Veluws Nieuws januari 2021

Lichtpunten in donkere dagen

Covid-19 heeft en houdt ons stevig in de greep. Waar velen op versoepeling van de maatregelen hadden gehoopt, worden de ingrepen zwaarder. De scholen en kinderopvang blijven dicht, de lockdown voortgezet en mogelijk een avondklok ingevoerd. Een hard gelag voor al onze zorgmedewerkers in de gemeente, onze inwoners en ondernemers, verenigingen en instellingen. Het maatschappelijk leven ligt grotendeels stil, het economisch verkeer wordt beperkt en de angst voor ziekte en besmetting neemt toe. Nieuwe Lijn wenst iedereen veel kracht, wijsheid en sterkte toe in deze benauwende tijden.

Epe financieel meest gezond

Toch houden we hoop, betere tijden komen en gezamenlijk blijven we werken aan een sterke samenleving. Dat valt niet altijd mee, maar we mogen ook niet voorbijgaan aan positieve ontwikkelingen. We noemen er enkele. Onlangs werd bekend dat bijna 80% van de Nederlandse gemeenten er niet in slaagt om in 2021 een sluitende begroting vast te stellen. De begroting van de gemeente Epe is niet alleen sluitend, uit een onderzoek bleek bovendien dat de gemeente Epe de meest gezonde financiële positie heeft in de categorie van gemeenten tussen de 25.000 en 50.000 inwoners. Waar andere gemeenten moeten bezuinigen kunnen wij ruim 5,4 miljoen euro inzetten voor ondersteunende maatregelen voor onze eigen, plaatselijke samenleving, naast die van de Rijksoverheid.

Positieve ontwikkelingen

Ook zijn we bijvoorbeeld verheugd met de aankondiging dat er aan de wijk Oosterhof in Vaassen 80 nieuwe woningen, in diverse categorieën, worden toegevoegd. Uit een ledenraadpleging van Nieuwe Lijn bleek ons dat onze leden zeer tevreden zijn over de herinrichting van het centrum van Vaassen, al vinden diverse leden dat de auto ’s uit het centrum moeten verdwijnen. Kortom, ook in sombere tijden zijn er positieve ontwikkelingen te melden. Nieuwe Lijn blijft zich daarom actief inzetten voor een sterke en veilige samenleving.

Houd afstand, blijf gezond.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico