Beleids programma

2018-2022
Lees meer

NIEUWS.

28 MEI, 2018

Belevingsvlucht boven Nederland, Nieuwe Lijn inventariseert gevolgen Vaassen en Emst

Woensdag 30 mei vliegt een Boeing 737-800 van Transavia laag over de oostkant van onze gemeente om inwoners zelf te laten ervaren hoe het is als een vliegtuig laag overvliegt. De verwachting is dat dit rond 17.00 uur en 17.30 uur gebeurt. De belevingsvlucht is het best te ervaren in Oene.

 

Het is onderdeel van de discussies over vliegveld Lelystad, waarvan de bedoeling is dat het grote aantallen vakantievluchten overneemt van Schiphol met als gevolg dat grote delen van Nederland te maken krijgen met laag overvliegende verkeerstoestellen.

 

Uw ervaring horen we graag

Vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn zullen verspreid over Vaassen en Emst inventariseren wat de gevolgen voor deze dorpen zijn. Uw ervaringen kunt u melden op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/nieuwelijnvaassen/

 

Op de zogenoemde belevingsvlucht is de nodige kritiek omdat het toestel zonder passagiers en met minder kerosine dan gebruikelijk wordt gevlogen. Maar volgens het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dat de vlucht organiseert geeft het een goed beeld van de te verwachten situatie.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico