Beleids programma

2018-2022
Lees meer

NIEUWS.

19 FEBRUARI, 2021

Aftreden wethouder Robert Scholten

Op 18 februari 2021 is Robert Scholten afgetreden als wethouder van de gemeente Epe. De aanhoudende en ernstige negatieve beeldvorming en reputatieschade tijdens en na de vaststelling van een bestemmingsplan op het industrieterrein Kweekweg, door de gemeenteraad op 21 januari 2021, was hiervoor de aanleiding.

Fractievoorzitter Diana Oosterhoff stelde tijdens het debat onder meer: “Wij hebben geen enkele reden om te denken dat hier sprake zou zijn van bewuste misleiding of vooropgezette leugens. In de afgelopen weken is het onderwerp uitgegroeid tot een zeer groot thema in een regionale krant. Opeens werden er ook andere zaken, uit het verleden of uit een andere portefeuille aan toegevoegd. Iedereen uit Epe die nog een appeltje met de gemeente of de portefeuillehouder te schillen had mocht of moest zich kennelijk melden. Er was sprake van een zeer negatieve beeldvorming en een aanhoudende beschadiging van de wethouder”.

De fractie van Nieuwe Lijn vindt het bijzonder jammer en zeer spijtig dat hij deze bestuurstermijn niet heeft kunnen afmaken. Niet alleen vanwege de coronacrisis die zovelen in onze gemeente nu hard raken en waar het gemeentebestuur zich op dient te richten. Maar ook vanwege de bijzonder financieel gunstige positie van de gemeente die wij mede aan hem hebben te danken. Zijn tomeloze inzet voor de herontwikkeling van het centrum van Vaassen of de vele nieuwbouwplannen die op stapel staan.
Nieuwe Lijn dankt Robert voor zijn bestuurswerk die hij als wethouder en locoburgemeester gedurende de afgelopen zeven jaar heeft verricht.

Bestuur en fractie gaan zich beraden op deze onverwachte ontwikkeling. Daarbij gaan we niet alleen nadenken over de toekomstige positie van Nieuwe Lijn in het college, maar ook goed bekijken welke elementen een rol hebben gespeeld bij deze beeldvorming.
Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht, dan kunt u contact opnemen met de bestuursvoorzitter van Nieuwe Lijn, P.M. Wiersinga. Hij is bereikbaar via e-mailadres info@nieuwelijn.nl.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico