Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

22 FEBRUARI, 2020

Column week 9 - 2020

Linda Rodijk – ‘Als elke vrijwilliger een ster kreeg, werd het nooit donker.’

| Een prachtige uitspraak die laat zien hoe belangrijk vrijwilligers zijn. Hiermee doel ik op de vele vrijwilligers binnen onze gemeente. Ik vind dat onze gemeente straalt en dat het eigenlijk nooit donker is. Als vrijwilliger van een leuke korfbalvereniging weet ik als geen ander hoe belangrijk vrijwilligers zijn. Het maakt en breekt een vereniging.  

Hoe is de verbondenheid in Vaassen? 

Laatst kwam mijn collega met deze vraag. De vraag was mede naar aanleiding van mijn enthousiaste verhalen over het carnavalsfeest in februari. Zij komt uit een andere gemeente en zo merkten wij op dat verbondenheid voor iedere gemeente of plaats anders is. Eerst wist ik geen goed antwoord op deze vraag. Vaassen kent vele gezichten, heeft vele verenigingen, vele buurtschappen en vrijwilligers. Als er iets georganiseerd moet worden, staan vele bedrijven klaar om daar een handje bij te helpen. Met het carnavalsweekend in volle gang wil ik dan ook een woord richten, richting de vrijwilligers van ‘onze’ grote carnavalsvereniging. Vaassen wordt voor een lang weekend ondergedompeld in een feestdorp, Rossumdaerp. Onvoorwaardelijk staan er vele vrijwilligers klaar vanaf het opbouwen tot en met het afbouwen. Zij maken de verbinding met, en voor, jong en oud.

Een dik compliment aan… 

Het is toch bijzonder dat ruim boven de rivieren hier een feest uit de grond gestapt wordt met alle facetten van dien. Nagenoeg iedereen sluit aan. Er zullen ook mensen zijn, die het dorp ontvluchten. Het is toch een hele happening, waar je in Vaassen dan niet omheen kunt. Voor mij begint het Carnavalsweekend op basisschool de Krugerstee. Waar alle kinderen verkleed naar school komen, om samen lekker te dansen en te feesten. Het is ongedwongen, niks is goed of fout. Zelfs meerdere culturen komen samen met een feest als carnaval.

Ik geef daarom een dik compliment aan de carnavalsvereniging Rossumdaerpers en aan alle verenigingen die op zaterdag tijdens de optocht zich altijd mogen laten horen en laten zien, mede dankzij alle vrijwilligers. Zo blijft het altijd licht.

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook en Twitter. Nieuwe Lijn is te bereiken via info@nieuwelijn.nl.

Reageren

Linda Rodijk, bestuurslid Nieuwe Lijn, is bereikbaar via e-mailadres info@nieuwelijnl.nl.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico