Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

1 FEBRUARI, 2020

Column week 6 – 2020

Dion Scholten: “Emst mien darp”

| Wonen in Emst!

Vanuit Vaassen richting Emst verhuizen is fysiek maar een paar kilometer, of zoals in mijn vorige column aangegeven een kwartier fietsen. Maar verandering van dorp heeft meer impact dan ik van te voren had gedacht. Je komt niet alleen in een ander dorp maar ook in andere cultuur. Ieder dorp heeft zijn eigen sfeer en cultuur dat is juist mooi!

Kennismaken met de buren

In de eerste periode nadat je de sleutel van je woning hebt gekregen ben je voornamelijk aan het klussen. Ik begon aan de binnenkant van mijn woning waardoor je niet of nauwelijks buiten kwam, uitgezonderd de ritjes richting de bouwmarkt. Als je een buurman of buurvrouw toevallig treft, geef je hem vriendelijk de hand om op die manier kennis te maken.

Naarmate de zomer aanbreekt en je steeds meer buiten komt, ga je ook steeds meer praten met buurtgenoten. Een gesprekje bij het ophalen van de container, of tijdens het vegen van de stoep. En als je op de ladder staat om een iets te grote conifeer te snoeien krijg je altijd een vriendelijke groet. In mijn straat is dit de normaalste zaak van de wereld!

Vanuit je straat verder kijken in het dorp

Wil je vanuit de straat  waar je woont een bruggetje maken richting je nieuwe dorp, waar begin je dan? Wat moet je doen of waar kun je aan bijdragen als je net in Emst bent komen wonen en hoe krijg je dit in balans met je andere activiteiten? Dat is een vraag waar ik in 2020 graag een antwoord voor mezelf in zal vinden? Ik hoop, door meer uit mijn straat te komen en in Emst rond te kijken, hier achter te komen.

Wellicht eens kijken bij de altijd actieve speeltuinvereniging tegenover mijn huis? Of eens binnenlopen bij de Hezebrink, welke activiteiten er zijn? En in de zomer uiteraard richting het Emster gat! Genoeg voer voor mijzelf richting een inburgering in Emst en ik denk dat hier ook een mooi bruggetje volgt richting Nieuwe lijn.

Ik denk dat een mooi motto is ‘Wat heeft Emst nodig?’ Emst is op zichzelf al een heel mooi dorp maar het kan altijd nog net iets mooier! Hoe kan Nieuwe Lijn hier aan bijdragen? Ik hoor het graag en zie uw mails en reacties graag tegemoet. Stuurt u liever nog een brief, dan kan dat naar de Ds. van Rhijnstraat 38.

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Dion Scholten is bestuurslid en penningmeester bij Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via dion@nieuwelijn.nl.

 

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico