Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

8 DECEMBER, 2018

Column week 50 - 2018

Albert Vos – Mopperen of melden?

Mopperen

Mopperen (ww): Brommen, foeteren, klagen, kniezen.
We doen het allemaal weleens en soms terecht. Er ligt een tegel in het trottoir los of scheef. De heg van de buren steekt ver over de stoep heen. De straatlantaarn doet het niet. Een gat in de weg. Vuilnis op straat of naast de ondergrondse container. Allemaal ergernissen die reden tot mopperen kunnen geven. En we geven de gemeente dan vaak de schuld van de dingen die niet goed zijn. Maar dat is natuurlijk niet (altijd) terecht: we zijn allemaal verantwoordelijk voor onze leefomgeving. Het is dan ook onze gemeente en niet de gemeente.

Melden

We kunnen blijven mopperen maar we kunnen ook een ander werkwoord in stelling brengen en dat is melden (iets rapporteren, bekendmaken). Voor het melden van allerlei zaken, zoals o.a. defecte verlichting, losse tegels etc. heeft onze gemeente een meldsysteem, wat via het internetadres www.epe.nl is te bereiken. Via het tabje – Iets kapot & andere meldingen – kun je jouw melding doen eventueel vergezeld van een foto. De melding wordt dan behandeld door de verantwoordelijke ambtenaar en zorgt ervoor (indien mogelijk) dat het probleem wordt opgelost.
En natuurlijk kun je je melding ook via de telefoon doen op nummer 140578.

En verder

Naast meldingen over de stoep en afval, kun je natuurlijk ook melding doen van overlast door jeugd, heggen die over het voetpad groeien, auto parkeren op de stoep, te hard rijden in jouw buurt maar de eerste stap is altijd met elkaar in gesprek gaan in de buurt om samen het probleem op te lossen. Op deze manier helpen we onze gemeente haar zaken op orde te houden en een veilige leefomgeving te waarborgen. Een schone, veilige buurt willen we toch allemaal!

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram. Nieuwe Lijn is te bereiken via info@nieuwelijn.nl.

Reageren

Albert Vos is raadslid van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via avos@epe.nl.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico