Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

3 NOVEMBER, 2018

Column week 45 - 2018

Monique Zweekhorst – Vaassen leeft, dag in dag uit!

Werk in uitvoering

Het is natuurlijk niemand in Vaassen ontgaan. De start is gemaakt. De start van een vernieuwd en bruisend centrum. We krijgen nog een aangepaste Apeldoornseweg, een aangepaste Emsterweg, nieuwbouw op de locatie Wielink en nieuwbouw op de locatie van de huidige bibliotheek. Allemaal wijzigingen in ons mooie Vaassen. Vanuit Nieuwe Lijn zijn dit zaken die voor ons vaak op de agenda staan.

Maar ook houden wij in de gaten wat de gemiddelde Vaassenaar hierover zegt. Vanuit Nieuwe Lijn lezen wij dan ook allemaal mee op de sociale mediakanalen. Je ziet ons niet (altijd) reageren op de verschillende uitingen, maar wij nemen het zeker mee in de overleggen die wij samen hebben. We horen en lezen graag wat er goed gaat. Maar we sluiten niet onze ogen voor dat wat beter kan.

Vakjargon

De verkiezingen zijn al weer even achter ons. Sinds de start van de nieuwe zittingsperiode ben ik fractievolger. Sindsdien heb ik al veel geleerd. De vaktaal die wordt gesproken is en blijft voor mij nog wennen. Ook de formele manier van omgaan met elkaar in de Raadszaal is mij wat vreemd, maar soms moet je accepteren dat een formele omgang de gang van zaken is.

De aangepaste werkwijze m.b.t. de inbreng van burgers, voorafgaand aan de commissievergadering, vind ik erg waardevol. Wanneer er vanuit de inwoners van de gemeente Epe vragen zijn, voorstellen komen of toelichtingen nodig zijn, is er de mogelijkheid voor deze inbreng. Een hoor en wederhoor tussen initiatiefnemer(s) en de raadsleden. Juist dan ben je dichtbij de burger en laat je zien dat die mening er zeker toe doet. Niet in alle gevallen kan en zal het pleidooi ertoe leiden dat er een gelijk gehaald wordt. Maar het feit dat je in ieder geval gehoord wordt (en voelt) vind ik een hele mooie ontwikkeling. Laten we dit vooral stimuleren!

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram. Nieuwe Lijn is te bereiken via info@nieuwelijn.nl.

Reageren

Monique Zweekhorst, fractievolger Nieuwe Lijn. Haar mailadres is mgjzweekhorst@epe.nl.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico