Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

7 SEPTEMBER, 2019

Column week 37 - 2019

Kenan Aldemir: Wat betekent het nieuwe Donorregister?

| De nieuwe Donorwet

Iedereen die 18 jaar en ouder is en geregistreerd staat in Nederland, staat ingeschreven in het nieuwe Donorregister. In het nieuwe Donorregister kunt u invullen of u na uw overlijden wel of geen organen wilt geven aan patiënt(en). De nieuwe donorwet gaat in vanaf 1 juli 2020. Uw keuze kunt u invullen op www.donorregister.nl

Is doneren noodzakelijk?

Iedereen kan vrijwillig een orgaan doneren. Met het doneren van uw organen helpt u andere mensen die erg ziek zijn. Deze mensen hebben organen nodig om hun leven verder te kunnen voortzetten. Met deze nieuwe wet wordt de onduidelijkheid over de donorwet verduidelijkt.

Invullen orgaandonatie, uw keuze

Voordat u het gaat invullen, is het belangrijk dat u goed nadenkt. U kunt er met uw familie of vrienden over praten. Indien alles duidelijk is dan kunt u uw keuze in het Donorregister invullen.

U krijgt voor 1 juli 2020 informatie van de overheid. Wanneer u niets invult, wordt u automatisch als orgaandonor opgenomen in de donorregistratie, bij uw naam komt er dan “Geen bezwaar tegen orgaandonatie” te staan. Het is dus belangrijk, ongeacht uw keuze, om uw keuze aan te geven. U kunt uw keuze in het Donorregistratie altijd veranderen, niets staat vast.

Aanvullende werkzaamheden van het centrum van Vaassen

De werkzaamheden zijn in volle gang.  Ook zijn de wegwerkzaamheden aan de Apeldoornseweg/ Vaassen Zuid volop bezig.

Vakantie achter de rug – Scholen zijn begonnen

De meeste mensen zijn terug van vakantie. Velen zijn vertrokken naar het buitenland, maar voor het mooie weer was het buitenland niet noodzakelijk. Ons land heeft ook vele mooie en zonnige perioden gehad. Zo zijn ook veel Nederlanders in eigen land gebleven en hebben ze kunnen genieten van de rustige, maar ook vele toeristische plekken.

Sinds maandag 2 september zijn de scholen weer open. De leerlingen gaan zich weer inzetten tijdens de nieuwe schoolperiode. Spannend voor sommige leerlingen. Nieuwe groepen en nieuwe klasgenoten zullen de komende leerperiode vervullen.

Zo ook voor ons. Zowel voor de raadsleden, als voor het college begint volgende week de tweede ronde. Er staan o.a belangrijke onderwerpen op de planning, die nog enige aandacht nodig hebben. Zoals: Jeugdzorg, leerling-en WMO vervoer, participatie, gebiedsgericht werken, duurzaamheid, veegplan bestemmingsplan buitengebied, wonen en bouwen. Nieuwe  Lijn, met zijn grootste fractie, volgt deze onderwerpen op de voet en zal zich hiervoor inzetten.

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Instagram en Twitter.

Reageren

Kenan Aldemir is raadslid van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico