Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

11 JANUARI, 2020

Column week 3 – 2020

Edo hamer: Hakken in het zand

| Waar kunt u mij van kennen?

Mijn naam is Edo Hamer, ik ben één van de nieuwe bestuursleden van Nieuwe Lijn. Ik woon al mijn gehele leven in het mooie Vaassen.

Momenteel werk ik bij Holland Colours in Apeldoorn, hier ben ik werkzaam als kwaliteitscontroleur.
Ook ben ik lid van wielervereniging “Houdt de ketting strak” uit Emst. Hier zit ik in de “Gisola Emster veldtoertocht Commissie”, jaarlijks proberen wij samen met een groot aantal vrijwilligers een mooi evenement op poten te zetten. Daarnaast ben ik sinds kort lid van Carnavalsgroep “Gewoon Deurgoan”, deze groep verrijkt de Vaassense carnavalsoptocht al jaren met hun mooie creaties.

Hakken in het zand

Sinds ik mij meer in de lokale politiek verdiep, is mij één ding heel erg opgevallen: bij de kleinste verandering zijn er mensen die gelijk hun hakken in het zand zetten. Meestal hebben diegenen zich niet of nauwelijks in het onderwerp verdiept, maar zijn zij alleen bang voor de eventuele gevolgen die een verandering voor hen met zich mee kan brengen.

Deze reactie is eigenlijk heel normaal, alleen kunnen mensen hier heel verschillend mee omgaan. De ene groep doet het zoals ik het graag zie, zij stellen vragen aan raadsleden of gaan persoonlijk een gesprek met hen aan, meestal zorgt dit voor opheldering, begrip en waar nodig aanpassingen.
De andere groep pakt het anders op, zij vinden een verandering niks en daar blijft het ook bij. Het enige wat zij proberen, is negativiteit en niet op waarheid gebaseerde verhalen over het onderwerp te verspreiden. Hierdoor hopen zij dat de verandering niet doorgaat. Dat is niet handig, want met valse informatie zorg je niet voor opheldering, begrip en waar nodig aanpassingen. Je zorgt er alleen voor dat een verandering doorgaat zonder dat je deze goed begrijpt, om achteraf te ontdekken dat de verandering misschien helemaal niet zo verkeerd was.

Als u niet begrijpt waarom er iets wordt veranderd in de gemeente of ergens een andere mening over heeft, neem dan contact op met een van de raadsleden. Als een verandering onverhoopt toch niet de beste manier blijkt te zijn, kan dit op tijd worden gezien of worden aangepast. Blijf vooral in gesprek met de gemeente, het college en/of de raadsleden.

Info

Voor nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website: www.nieuwelijn.nl en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageren

Edo Hamer is bestuurslid van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico