Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

13 JUNI, 2020

Column week 25 - 2020

Monique Zweekhorst – Kleurrijk Vaassen

| Of we het leuk vinden of niet, Vaassen heeft er een Nieuwe Lijn bij. Dit keer niet een gele of een groene, zoals in ons logo, maar een blauwe.

Blauwe lijnen

Veel Vaassenaren vinden er wel iets van, die blauwe lijnen. Of de rood witte blokken of de nieuwe rode bestrating. Sommigen ergeren zich groen en geel. De gemeente, de raad en de verschillende politieke partijen krijgen met regelmaat via sociale mediakanalen ‘de schuld’ van deze -ik citeer- ‘achterlijke maatregelen’. Soms krijg ik er rode oortjes van. De beste stuurlui staan blijkbaar nog altijd aan wal. Vergeet niet dat deze maatregelen er niet voor niets zijn. Het helpt mij en jou bij het hanteren van de richtlijnen vanuit het RIVM.

Als ik dan kijk naar verschillende omliggende gemeenten, zie ik dat er gewerkt wordt met dranghekken. Voor mij voelt het dan toch plezieriger om binnen de lijntjes te blijven.

Kom in actie

Dat mopperen op de sociale kanalen oplucht kan ik me voorstellen, maar er gebeurt dan niets. Ben jij ergens ontevreden over, neem dan contact op met de gemeente. Ook dat kan eenvoudig via een mailtje of telefoontje. Zij hebben burgerparticipatie hoog in het vaandel staan en staan open voor feedback.

Afgelopen week waren burgemeester Tom Horn (een van de nieuwste inwoners van ons mooie Vaassen) en wethouder Robert Scholten bijvoorbeeld in Vaassen om samen met de OVV te kijken naar de stand van zaken in ons centrum. Ook daar was de gelegenheid voor de OVV om verbeterpunten te bespreken en deze worden ook opgepakt.

Blijf met elkaar in gesprek, zo komen we samen tot een beter resultaat.

Tijdelijke belijning

Voor wie het zonde vindt dat de nieuwe bestrating nu al is beklad, stop met jezelf blauw te ergeren. De lijnen zullen vervagen, dus naar verwachting is het aan het einde van het jaar letterlijk opgelost.

Hou rekening met elkaar, denk aan de 1.5 meter, hou je leven in deze periode kleurrijk maar vooral: Blijf gezond!

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageren

Monique Zweekhorst is fractievolger van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via monique@nieuwelijn.nl.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico