Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

6 JUNI, 2020

Column week 24 -2020

Gerry van de Schepop-Bourgonje, de tijd vliegt

| Wat vliegt de tijd, in mijn beleving schreef ik twee weken geleden mijn vorige column. Trouw aan mijn agenda was ik in de veronderstelling dat ik pas volgende week moest schrijven. Komt er laat op de avond een appje voorbij wie er moet aanleveren. Ik dus………….. In het heetst van de strijd schrijf je soms de mooiste verhalen. Eens zien of mij dat nu ook gaat lukken.

Mooi-weer-weken

Er liggen al weer enige weken met mooie zonnige dagen achter ons, een lange droge periode. De tuin werd zomerproof gemaakt, fleurig moest het vooral worden, want nu we zoveel thuis zitten moet het er aangenaam en prettig toeven zijn. In onze tuin hebben wij een heerlijke overkapping met buitenkeuken, het gazon werd ook door ons gesproeid, maar dat wordt nu afgeraden nu het waterpeil zakt. Fijn dat er nu toch wat regen valt, vast niet genoeg voor het droge landschap, maar wel fijn dat de regenton weer volloopt.

Online vergaderen

De commissie- en raadsvergaderingen vinden in deze tijd vanuit huis en digitaal plaats. Dit gaat niet altijd zonder slag of stoot. Verbindingen die niet goed tot stand komen, zoeken naar de juiste uitnodigingen en naast de computer een extra IPad beschikbaar houden waar de gemeentelijke stukken op te lezen zijn. Maar altijd is daar weer de griffie die ons helpt met de juiste inlogprocedures en al onze vragen. Ook voor hen is het allemaal even anders, maar uiteindelijk worden de onderwerpen van de agenda behandeld en de vergaderingen weer naar behoren uitgevoerd.

Toch ontmoet ik mijn collega-raadsleden het liefst in levende lijve en is een face-to-face gesprek het meest ideaal en prettig. Fijn al die mooi technieken, maar de sociale gang in het geheel is soms wat afstandelijk. Uiteindelijk komt het wel weer goed, we weten inmiddels dat de griffie de raadszaal zo wil inrichten dat we met 1,5 meter afstand elkaar weer kunnen ontmoeten!

Vakantie

Voor mij staat vanaf volgende week de vakantie gepland. Een mooie reis naar het buitenland gaan we dit jaar niet maken. Het vertrouwde Cadzand biedt ruimte en daar zullen we ongetwijfeld tot rust komen. Zeker nu we weer, mits op gepaste afstand, een terrasje kunnen pakken en het strand op deze plek nog niet zo druk is. We gaan ons zeker vermaken. Vorige week las u in onze wekelijkse column dat onze gemeente prachtige plekken kent. Even in een andere omgeving en aan zee zijn is een ander alternatief. We trekken er op uit in eigen land, ondersteunen horeca en genieten wat Nederland ons te bieden heeft. Ik zet mijzelf “lockdown”.

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageren

Gerry van de Schepop is raadslid van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via gerry@nieuwelijn.nl.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico