Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

30 MEI, 2020

Column week 23 - 2020

Edo Hamer: Toerist in eigen gemeente

| De dagen worden weer zonniger en warmer. De vakantie komt al in zicht. Maar wat is er te beleven nu de meeste reizen gecanceld zijn en een dagje pretpark of dierentuin nog niet of in beperkte mate is toegestaan? 

Genoeg te doen

Er is in de gemeente Epe meer te beleven dan u denkt. Op meerdere plekken in de gemeente kunt u bijvoorbeeld een Swing Trike of een E-chopper huren. Dit zijn kleine elektrische voertuigen waarmee u nog behoorlijke afstanden kunt afleggen. Deze voertuigen zijn toegestaan op de verharde paden en wegen. U kunt dus genieten van de prachtige heidevelden en bossen die in en om onze gemeente liggen. Deze toer combineren met een heerlijke picknick? Bij de lokale ondernemers zijn mooie streekproducten te verkrijgen.

Sportief

Bent u iets sportiever aangelegd? Dan kunt u bijvoorbeeld lekker gaan waterskiën op het Emstergat of gaan wandelen of fietsen door de bossen. De kans is groot dat u in het bos een paar edelherten, zwijnen of ander wild spot. Gemeente Epe gebruikt de slogan ‘100% Wildgarantie’, dat kan maar een ding betekenen wanneer u het bos in gaat. Voor meer informatie over deze activiteiten kijk op www.vvvepe.nl.

Terrassen zijn open

Na deze activiteiten kunt u heerlijk bijkomen op het terras. Sinds maandag zijn de horeca en terrassen weer geopend en is dit mogelijk. Vanwege de anderhalve-metersamenleving heeft de gemeente de terrassen en het horecagebied opnieuw ingedeeld. Om er voor te zorgen dat de horeca en terrassen open kunnen blijven is het belangrijk om de regels van het RIVM te hanteren. De belangrijkste regels blijven: houd 1,5 meter afstand en vermijd drukte.

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageren

Edo Hamer is bestuurslid van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

 

 

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico