Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

11 MEI, 2019

Column week 20 - 2019

Kenan Aldemir:  Herdenken en er aan denken moet blijvend zijn.

4 Mei Herdenkingsdag – 5 Mei Bevrijdingsdag:

Op 4 mei vond de Nationale Herdenking plaats en werd in heel Nederland weer herdacht, zo ook in de gemeente Epe. Zoals altijd, was ik ook vertegenwoordigd bij de herdenking in Vaassen, namens Nieuwe Lijn, maar ook namens de Turkse gemeenschap, om het leed en de oorlogsgetroffenen te herdenken in Nederland.

Wat mij in de eerste plaats opviel is dat met de jaren, de herdenking drukker bezocht wordt om de graven van de soldaten te bezoeken en de oorlogsgetroffenen te herdenken. Wat mij zo zeer blij heeft gemaakt, in het leed en herdenking van de oorlogsgetroffenen, is dat er veel jongeren en zelfs kinderen aanwezig waren om de herdenking te zien en mee te maken. Dat heeft mij zeer geraakt. Want uiteindelijk gaat het om, ONZE VRIJHEID, die doorgegeven moet worden, vrijheid van de MENSHEID. Volgend jaar is dan het 75e jaar van de herdenking en er zal weinig tot niemand zijn overgebleven die de tweede wereld oorlog gezien en meegemaakt hebben. En daarom is het zo belangrijk dat onze jongeren de 4 mei herdenking blijven voortzetten en voor onze vrijheid, 5 mei, blijven waken. Op deze manier blijven we onze vrijheid doorgeven, van generatie tot generatie.

Moet vaccinatie bij kinderen verplicht gesteld worden?

Door het uitbreken van kinderziektes, zien we regelmatig discussies over het verplicht vaccineren. Verschillende artsen zien er wel wat in, maar het ministerie haakt bij voorbaat nog af. Er zijn vele gedachten hierover; ouders die weigeren hun kind te laten inenten of om diverse maatregelen toe te passen.

Door de oplaaiende discussies over de vaccinatie, is de vaccinatiegraad gedaald in Nederland. En hiermee is het aantal inentingen de laatste jaren afgenomen. De graadstelling is gezakt van 96 procent naar 92,9 procent, in vijf jaar tijd. In vele landen in Europa en in de rest van de wereld zijn sommige vaccinaties verplicht gesteld.

Bezwaren tegen vaccinatie:

De bezwaren tegen vaccinatie in de reformatorische gezindte hebben een religieuze achtergrond: “De mens mag niet bemoeien, ingrijpen, in de Goddelijke voorzienigheid. De ziekte en de gezondheid worden gestuurd door God. Er zijn ook religieuze argumenten vóór vaccinatie, dat vaccinatie gezien wordt als een soort geschenk van God. En dat in vertrouwen gebruikt mag worden” Ik blijf de ontwikkelingen nauw volgen.

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Instagram en Twitter.

Reageren

Kenan Aldemir is raadslid van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico