Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

4 JANUARI, 2020

Column week 2 – 2020

Dion Scholten: Een nieuw jaar vanuit Vaassen en Emst

In de eerste column van 2020 rest mij niets anders dan iedereen een fantastisch nieuwjaar toe te wensen! 2020 is een jubileumjaar voor Nieuwe Lijn, maar ook een jaar waar u als lezer van onze columns, kennis mag maken met een aantal nieuwe actieve (bestuurs)leden.

Even voorstellen

Nadat Linda Rodijk vorige week als eerste nieuweling mocht starten met een column, is het deze week mijn beurt. Mijn naam is Dion Scholten en woon sinds begin vorig jaar in Emst. Totdat ik in het begin van 2019 de sleutel kreeg van mijn woning in Emst, heb ik mijn jeugd doorgebracht in Vaassen en heb ik 3 jaar in de binnenstad van Apeldoorn gewoond.

Waarom ik voor Emst heb gekozen om te gaan wonen?

Emst vind ik een heerlijk dorp om te wonen, het ligt slechts een kwartier fietsen van Vaassen en Epe. Waardoor alle winkelmogelijkheden en sportfaciliteiten van Vaassen, Epe en Emst makkelijk te bereiken zijn. Emst is een leuk en gezellig dorp waar echt nog samenhorigheid heerst! En natuurlijk kende ik Emst al van het fantastische jaarlijkse Emsterfeest waar net als ik vele jongeren uit de gemeente te vinden zijn.

Hoe kom ik bij Nieuwe Lijn?

Vanuit het feit dat mijn vader politiek actief is, was de stap voor mij richting de politiek niet zo groot. Eigenlijk heb ik het met de Nieuwe Lijn paplepel meegekregen. In de gemeente gebeuren veel interessante zaken die het volgen waard zijn. Vaak kwam ik op de zaterdagen dat Nieuwe Lijn op de markt in Vaassen stond even een kopje koffie drinken bij de tent van Nieuwe Lijn. Ook deed ik mee met huis-aan-huis acties in Vaassen en Emst en zo ontstond ook het idee om op de verkiezingslijst van 2018 te gaan staan.

Waar kan je mij nog meer van kennen?

Naast mijn vrijwillige werkzaamheden werk ik in de zorg bij Stichting Philadelphia. Iedere dag staan mij collega’s en ik klaar en bieden wij een arbeidsmatige dagbesteding in Apeldoorn Noord. Naast Nieuwe Lijn ben ik betrokken bij tal van activiteiten/organisaties, veelal binnen Vaassen. Zelf sport ik bij Korfbalvereniging Regio ‘72 en mag ik bij deze prachtige vereniging in het bestuur zitten. Sinds een aantal jaar maak ik deel uit van de Oranjecommissie Vaassen en ben ik actief bij Cavente Kinderdorp.

Door al deze activiteiten spreek ik het gehele jaar door met veel mensen en dat wil ik graag meenemen richting onze partij. Ook in Emst spreek ik de laatste tijd meer en meer mensen en wil ik me nadrukkelijk sterk gaan maken voor het behoud van voorzieningen in Emst en waar nodig versterken. Heeft u ideeën of suggesties laat het me weten! Via deze manier ben ik er van overtuigd dat we met zijn allen het beste uit ons mooie dorp halen!

Info

In de aanloop naar ons 50-jarig jubileum vragen we verschillende inwoners die de gemeenschap en Nieuwe Lijn hebben gediend, nog altijd actief betrokken zijn bij onze partij en onze dorpen of de aanstormende talenten een column te schrijven. Het is hun persoonlijk verhaal.

Voor nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageren

Dion Scholten is bestuurslid van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

 

 

 

 

 

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico