Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

2 MEI, 2020

Column week 19 - 2020

Diana Oosterhoff: Enige versoepeling coronamaatregelen!

| Helaas is het nog altijd zo, dat we zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Horecagelegenheden en de praktijken met zgn. contactberoepen kunnen helaas nog niet open, maar voor basisscholen en sportverenigingen is gedeeltelijke openstelling weer mogelijk.

Basisscholen

Alle basisscholen, het speciaal onderwijs en de kinderopvang mogen vanaf 11 mei weer starten. Voor onze jongste inwoners en voor het speciaal onderwijs mag dat zonder beperkingen. De kinderen die naar de basisschool gaan krijgen 50% les, dat zal neerkomen op ongeveer 2 dagen per week naar school. Voor deze groep kinderen geldt wel de 1,5 meter afstandsregel, maar onze scholen zijn hier klaar voor.
Voor veel ouders geeft dit weer wat vrijheid, bijvoorbeeld om aan hun eigen werkzaamheden beter toe te komen. De afgelopen weken was het voor ouders met kinderen best een uitdaging om thuis alles goed te managen. Onze juffen en meesters zijn blij dat ze de kinderen weer in de klas mogen ontmoeten in plaats van op een schermpje. Fantastisch om te zien hoe creatief de scholen zijn met online lesgeven en hoe ze nu weer klaar zijn om alles op school in te richten.

Sportverengingen

Nog een versoepeling is dat de kinderen, tot en met 18 jaar, vanaf 29 april weer buiten mogen sporten bij de verenigingen. Voor de jeugd van 13 t/m 18 jaar geldt uiteraard wel dat ze 1,5 meter afstand moeten houden en de jeugd t/m 12 jaar hoeft dit niet. Alleen trainingen zijn toegestaan, wedstrijden nog niet.

Heerlijk dat de kinderen samen met hun vriendjes en vriendinnetjes hun energie weer lekker op het sportveld kwijt kunnen. Voor sommige sporten zal het lastig zijn op 1,5 meter van elkaar te blijven, maar ik weet zeker dat er voldoende creativiteit bij de trainers en clubs aanwezig is om hier een succes van te maken.

Koningsdag  

Ik wil nog even terugblikken op Koningsdag. Alle evenementen moesten worden afgelast. We konden met z’n allen voor de TV zitten vanaf 10:00 uur om naar een speciale uitzending te kijken. Allemaal terugblikken van de afgelopen jaren. Ook Vaassen kan terugblikken op de speciale Koninginnedag van 30 april 1983. Onze toenmalige koningin Beatrix bracht met haar familie een bezoek aan Vaassen. Wij hopen dat Koningsdag nooit meer een ‘Woningsdag’ gaat worden.

Dodenherdenking

Op 4 mei gaat de Nationale dodenherdenking, 75 jaar na de tweede wereldoorlog, in Vaassen helaas niet door.

Ik denk dat de landelijke herdenking op de dam met alleen Koning Willem Alexander en Koningin Maxima heel indrukwekkend zal zijn, een mooi alternatief waarbij iedereen doordrongen zal zijn van de kwetsbaarheid van de samenleving, die van alle tijden is.

We zijn op de goede weg, “hou vol” en hopelijk kunnen we kort na 20 mei weer verdere versoepelingen verantwoord doorvoeren!

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageren

Diana Oosterhoff is fractievoorzitter van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via diana@nieuwelijn.nl

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico