Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

25 APRIL, 2020

Column week 18 - 2020

Albert Vos – Ontwikkelingen

| Er zijn veel ontwikkelingen gaande in deze tijd (van Corona), ook op de manier hoe wij als gemeenteraad willen/moeten vergaderen. Op donderdag 16 april heeft de raad voor het eerst digitaal vergaderd. Het is wel heel bijzonder om te moeten vergaderen, vanuit je eigen huis en vanachter een computerscherm, in plaats van live met je collega-raadsleden in één ruimte.

Eerst duidelijkheid vanuit de overheid

Tijdens deze vergadering is er natuurlijk gesproken over het Coronavirus en hoe daar mee om te gaan. Een voorstel (motie) om nu al als gemeente in te spelen op de problematiek die dit virus met zich meebrengt, voor onder andere ondernemers, boeren en ZZP-ers, heeft Nieuwe Lijn niet ondersteund. Wij vinden dat het voorstel te vroeg komt, er is nog onvoldoende duidelijk wat er de komende tijd gaat gebeuren en hoe onze landelijke overheid en provincie hier mee om gaan. Wij
volgen dit onderwerp natuurlijk op de voet.

Marktplein is geopend

Zoals in de diverse media te lezen viel, is het marktplein op sobere wijze door Nieuwe Lijn wethouder Robert Scholten “geopend”. Uit alle reacties is het duidelijk dat de inwoners van Vaassen erg blij zijn met het resultaat. Maar de veranderingen in ons dorp zijn nog niet klaar, de nieuwbouw van de Dekamarkt neemt concrete vormen aan, bovenop het winkelcomplex komen ongeveer 25 huurappartementen. Als de bouw van de appartementen ‘Ter Heerdtshof’ gereed is, zal de Dorpsstraat Noord vernieuwd worden en gelijktijdig wordt dan ook het Ter Heerdtspad aangepakt.

Apeldoornseweg

De werkzaamheden aan de Apeldoornseweg zijn vol op stoom en uitgaande van het deel wat al min of meer klaar is, wordt dat een hele verbetering ten opzichte van de gedateerde oude dorpenweg. Door de diverse verkeerstechnische aanpassingen zal het veiliger worden, er kan minder hard gereden worden en de vrachtwagens kunnen niet meer langs de Dorpsstraat wachten om naar VFP te gaan. Zij kunnen op het terrein van VFP of op het Eekterveld op hun beurt wachten. Ons Vulcanusfietspad sluit mooi aan en al met al wordt het een mooie entree naar ons vernieuwde centrum.

Kortom de ontwikkelingen in ons dorp Vaassen zijn in volle gang en Nieuwe Lijn is trots hier, samen met u, onderdeel van te mogen zijn.

Info
Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Instagram en Twitter.

Reageren
Albert Vos is raadslid namens Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico