Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

18 APRIL, 2020

Column week 17 - 2020

Dion Scholten: 15 maart 2020 17:30 uur

Op zondag 15 maart 2020, is ons vrije Nederland veranderd in een land met veel regels. Terecht, als je het mij vraagt, want de gezondheid van jezelf en de medemens gaat op dit moment
voor.

Hoe beleefde ik de eerste weken van onze (intelligente) Lock down.

De afgelopen weken zag ik veel mooie samenwerkingen voorbij komen, middels de speciaal opgerichte facebook pagina’s maar ook in mijn werk. Zelf ben ik werkzaam binnen de gehandicaptenzorg en mijn locatie is gesloten vanwege het corvid19 virus. Het was niet meer verantwoord verschillende cliënten van locaties en zorginstellingen bij elkaar op een werkplek te hebben.

Als gezelligheidssporter bij Regio ’72 verviel mijn trainingsavond op de woensdag en heb ik ook ineens de zaterdagen over om thuis allerlei klusjes te doen. Ook ben ik bestuurslid van de Oranjecommissie Vaassen en daar heb ik de raarste vergadering ooit mee moeten maken; het afgelasten van een nationaal feestmoment in ons dorp Vaassen.

Nieuw marktplein!

Op 10 april is in Vaassen het nieuwe marktplein geopend. Een lichtpuntje in deze bijzondere tijd. Wat een groot feest had moeten zijn, is helaas een kleine en sobere opening geworden. Maar dit wordt later dit jaar nog goedgemaakt, als het weer kan en mag!

Het is een schitterend plein geworden. Complimenten voor iedereen die er aan mee gewerkt heeft. In gedachte zie ik mij zelf al op het terrasje zitten. Smullend van een ijsje van onze welbekende ijscoman, of bij de buurman met een lekker koud glas bier voor me. Zittend op het terras en kijkend
over het plein en wat zich allemaal afspeelt.

Werkelijkheid

Maar dit komt later. De realiteit is nu, dat we allemaal aan huis gebonden zijn. En dat mijn collega’s en ik iedere dag weer naar een groep mensen mogen gaan waarvan wij op dit moment het enige sociale contact zijn. Waarbij familieleden voor de ramen moeten zwaaien, waar de pakketjes voor de deur of verdere afstand neergelegd worden. Een groep die binnen moet blijven, die ook niet heel even een dagelijkse boodschap kunnen doen of een rondje kunnen wandelen. Ook die groep hebben we in Vaassen (denk bijvoorbeeld alleen al aan onze bewoners in de Speulbrink)

Oproep

Mijn laatste oproep is dan ook als volgt, kom kijken bij ons nieuwe plein. Maar spreek er niet af. Bewonder het waterornament, maar gebruik het niet als vervangend zwembad. Geniet op de grote boogbank aan het begin, maar respecteer elkaars afstand. Alleen op deze manier kunnen we zo snel mogelijk weer genieten van ons gezamenlijke marktplein.

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken  waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Instagram en Twitter.

Reageren

Dion Scholten is bestuurslid van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico