Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

11 APRIL, 2020

Column week 16 - 2020

Monique Zweekhorst – Machteloos of saamhorig?

Wat een tijd leven we in. Iets wat nog nooit is voorgekomen en het raakt ons allemaal, beperkter (over)leven door de coronamaatregelen.

Als ik op zaterdag over de markt loop, voel ik me bijna bezwaard. Ik ga in ieder geval alleen en doe de ‘noodzakelijke’ boodschappen. Maar wat is noodzakelijk? In deze periode voelt alles als luxe. En toch voelt het noodzakelijk om ondernemers te ondersteunen in deze, voor hen vaak financieel, zware tijden.

Koop lokaal
Kopen op internet en snel thuis bezorgd, dat is de tijd waarin we leven. Maar júist in deze tijd koop ik meer lokaal. En ook bewuster. Ik koop mijn plantjes voor in de tuin niet bij één ondernemer, maar koop bewust bij verschillende ondernemers. Ik steun het initiatief dat is opgestart via Corona Hulpgroep Vaassen en heb een aantal kadootjes ‘Bij Anne’ gekocht, die vervolgens geschonken worden aan de ouderen in De Speulbrink.

Ik vraag aan mijn glazenwasser of hij een maandje eerder kan, koop een extra tegoedbon en bestel een patatje extra (je moet het wel een beetje leuk maken voor jezelf) die thuis wordt bezorgd.

Saamhorigheid
Opvallend is dat we juist nu ook samen optrekken. Via verschillende social media-kanalen komen oproepen tot hulp of wordt er hulp en spullen aangeboden. We helpen elkaar om het allemaal wat leuker te maken thuis, geven knutselspullen weg, maken tekeningen voor de ouderen in de bejaardenhuizen of doen een extra boodschap voor de buurtjes.

Dit is ook mijn gevoel met Nieuwe Lijn. Een lokale betrokken partij, die het beste voorheeft met de inwoners van Vaassen en Emst en vanuit die gedachte handelt. Ik ben trots dat ik onderdeel ben van Nieuwe Lijn, maar vooral dat ik door mijn bijdrage in de lokale politiek ons mooie dorp een beetje mooier mag maken. Ook al liggen momenteel de raadsvergaderingen even stil, het partijbestuur, de raadsleden en de wethouder houden nog altijd veel (online) contact!

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Instagram en Twitter.

Reageren

Monique Zweekhorst is fractievolger van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico