Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

4 APRIL, 2020

Column week 15 - 2020

Robert Scholten…  halfweg, respect en wat staat ons nog te wachten

| Toen ik een paar weken geleden mijn agenda doornam zag ik de datum staan om weer een column in te leveren. Dan denk ik daar een tijdje over wat een goed onderwerp zou kunnen zijn om iedere lezer weer te informeren. Ik dacht dat het wel aardig zou zijn om iets te schrijven over het feit dat we alweer op de helft van deze bestuursperiode zitten en wat we tot nu hebben gedaan en wat we nog gaan doen zoals we hebben beschreven in het coalitieakkoord. Niet beseffende op dat moment wat ons te wachten stond.

Coronacrisis

De coronacrisis treft ons allemaal hard. Door dit verschrikkelijke virus staat onze hele gemeenschap op zijn kop en lijkt het me beter om aandacht te geven aan al die mensen die knetterdruk zijn met alle maatregelen die genomen moeten worden, naast alle mensen die direct in de zorg betrokken zijn waar ik ook ongelooflijk veel respect voor heb. In onze gemeente is een GBT (gemeentelijk beleidsteam) dat in crisistijden opereert en de vele verschillende lijntjes aan elkaar knoopt en ook weer zaken uitzet in de samenleving.

Hier moet vaak snel geschakeld worden omdat de ontwikkelingen elkaar zo snel opvolgen. Veel respect ook voor onze burgemeester die in de eerste 3 maanden van zijn burgemeesterschap volop met de crisis bezig is, het ene moment ben je nog aan het kennismaken met de samenleving en even later staat diezelfde samenleving bijna op slot.

Saamhorigheid

Respect ook voor al die mensen die initiatief nemen om iets voor een ander te betekenen, van Facebookgroepen die vraag en aanbod bij elkaar brengen tot ondernemers die ondanks alles de moed erin houden en creatief nieuwe wegen bewandelen. En natuurlijk respect voor al onze inwoners die zich over het algemeen goed houden aan de oproepen die vanuit het Rijk worden gedaan.

Op het moment dat ik wil afsluiten met deze column  vindt er een persconferentie plaats en wordt duidelijk dat de samenleving tot 28 april verder op slot blijft. Ik hoop dat de vele initiatieven en creativiteit zichtbare, maar ook de onzichtbare, doorgang blijven vinden en dat we er samen doorheen komen. Hoe lang het gaat duren weet ik niet maar probeer gezond te blijven en blijf elkaar helpen.

Alleen samen komen we hier doorheen.

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageren

Robert Scholten is wethouder en locoburgemeester  namens Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via robert@nieuwelijn.nl

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico