Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

21 MAART, 2020

Column week 13 - 2020

Gerry van de Schepop: In het gips op stap

| Het jaar 2020 begon voor mij met een geplande operatie aan mijn achillespees en hak. Een lange weg van 12 weken in het gips/brace te gaan! Over twee weken start de revalidatie die ik met mijn collega op de Veenstade zal gaan inzetten.

Openbaar onderwijs

Na enige weken ‘bankhangen’ wilde ik de werkzaamheden voor de raad weer oppakken. Opgehaald door fractiegenoten heb ik mij naar Epe laten rijden. Met Linda Rodijk (bestuurslid en in dit geval ook fractie ondersteuner) zijn we in Nunspeet naar een voorlichtingsavond van Stichting Proo en Aurora Onderwijsgroep geweest. We werden bijgepraat over de ontwikkelingen bij Stichting Proo en de samenwerking met de stichting voor het voortgezet onderwijs. Op de agenda stonden o.a. de jaarrekening 2018, begroting 2020, prognoses 2019 en strategische planperiode openbaar onderwijs, onderwijskwaliteit en passend onderwijs.

De samenwerking met het openbaar primair en voortgezet onderwijs Veluwe gaat verder onder de naam Aurora Onderwijsgroep.

Vaassen laten zien

Een ander ‘uitje’ was met ons bestuur/fractie en burgermeester Tom Horn. De burgemeester heeft momenteel met elke fractie een kennismaking en leert daarmee gelijk de dorpen van de gemeente Epe kennen.

Wij hebben Tom meegenomen naar Daams Molen. Na de koffie volgende een rondleiding in de molen, waar enthousiaste molenaars de kneepjes van het vak aan Tom vertelden. Er volgde een korte wandeling door het centrum van Vaassen, het is al goed te zien hoe mooi Vaassen wordt. De kennismaking eindigde bij De Wieken. Hier werd Tom ontvangen door de Carnavalsvereniging waar vele vrijwilligers bezig waren met de opbouw van de feestlocatie.

Ik heb begrepen dat de burgemeester onder de indruk was van deze vereniging en dat hij tijdens de opening van carnaval 2020, met heel veel plezier de sleutel heeft overgedragen aan de prins.

Coronavirus

Ook onze gemeente moet maatregelen treffen om het Coronavirus een halt toe te roepen. Afgelopen vrijdag werd de noodverordening afgekondigd. Tot en met 6 april worden evenementen met meer dan 100 personen verboden en samenkomsten in publieke locaties, theaters, sportclubs en sportwedstrijden afgelast. Door te handelen in strijd met deze noodverordening, ben je in overtreding en dus strafbaar.

Maandag werden horeca en scholen gesloten, een verstrekkende maatregel. Door een verkoudheid mag ik niet naar de praktijk komen, thuiswerken en de boekhouding verwerken is wel mogelijk! Laten we er met elkaar op vertrouwen dat we over enkele weken/maanden goed door deze periode zijn gekomen en zoals de burgemeester in de media zei: ‘Laten we zorgen voor elkaar’.

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageren

Gerry van de Schepop is raadslid van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via gerry@nieuwelijn.nl.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico