Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

20 MAART, 2021

Column 11 - 2021

Monique Zweekhorst – We kunnen weer vier jaar vooruit!

|De Tweede Kamerverkiezingen zijn achter de rug, voor de kiezers dan. Inwoners van de gemeente Epe konden op vele plekken coronaproof stemmen. Dit keer mochten we zelfs ons rode potlood meenemen naar huis. Via sociale media zag ik dan ook veel trotse stemmers hun rode potlood tonen.

Voor de landelijk gekozen partijen gaat het nu pas beginnen. Want het daadwerkelijk formeren van een kabinet is nu naar verwachting, aan de grootst gekozen partijen, VVD en D66. In een periode als deze is regeren niet vooruitzien. Tenminste als het gaat om de coronaperiode waarin we leven. Vaccins te weinig, een tijdelijke stop op het vaccineren of een voortdurende avondklok. Allemaal zaken die kleven aan het voorgaande kabinet. Maar ook zaken waarmee het nieuwe kabinet te maken houdt.

Mijn tijdlijn op Facebook stond er vol mee, de coronamaatregelen inclusief de consequenties. ‘Stem niet op de VVD, het is allemaal de schuld van Rutte’ las ik vaak. Een nieuw woord voor de Dikke van Dale werd er zelfs voor gecreëerd, ‘wappies’.

Wappies
Maar hebben al deze ‘wappies’ woord gehouden? Met de uitslag van deze verkiezingen vraag ik mij dit af. Het voelt voor mij als toetsenbordhelden, die graag wat anders willen zien, dit roepen maar toch voor ‘veilig gaan’ en kiezen voor de grote partijen. Daarbij denk ik dan, als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Dus een Rutte 4 kabinet. Dus wil je wat anders, stem dan wat anders en leg je anders neer bij deze uitslag.

Lokaal
Nieuwe Lijn is een lokale partij en op ons kon dit jaar niet gestemd worden. Volgend jaar kan dit wel weer, waarbij wij er natuurlijk weer voor gaan om de grootste partij te worden van onze gemeente. Binnenkort starten we met het opstellen van onze plannen in de gemeente voor de komende jaren en maken we de kieslijst op (volg)orde.

Dankzij gemeente Epe ben ik in ieder geval klaar om te stemmen. Want ik heb mijn rode potlood alvast klaarliggen.

Info
Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageren
Monique Zweekhorst is fractievolger van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

 

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico