Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

7 MAART, 2020

Column Week 11 - 2020

Michiel Wiersinga: Minder is meer

| Een paar weken geleden kwam de accountmanager, van het bedrijf dat zitmeubelen voor in onze winkel levert, op bezoek. “Ik heb nieuwe stalen voor jullie” vertelde hij aan de telefoon, “zijn jullie morgen op de zaak?”.

De selectie verschillende stofstalen waar onze klanten uit kunnen kiezen, is groot. Men kan uit meer dan 170 stoffen kiezen om een bankstel of fauteuil mee te laten bekleden. Eigenlijk is de keuze net iets té groot. De accountmanager kwam gelukkig niet alleen stalen brengen, maar ook minder populaire stalen terughalen. Resultaat: een nieuwe selectie van rond de 130 stalen. Zowel letterlijk als figuurlijk minder stof om over na te denken. En daarmee een stuk overzichtelijker. Less is more!

Een beetje minder

De keuze om niet teveel, maar vooral onderscheidende producten aan te bieden, zag ik ook terug bij het onlangs geopende ‘Lokaal Vaassen’. Leuk om te zien dat er nog andere ondernemers zijn, die in een tijd van internetaankopen, iets nieuws durven te openen in ons dorp. Net als bijvoorbeeld Eethuis Eekterzicht of Koffie- en Theehuys de Korenmolen heeft Lokaal Vaassen een overzichtelijke menukaart. Een kaart waar voor iedereen wat op staat, maar niet zoveel, dat er geen keuze meer te maken is. Het principe ‘less is more’ wordt ook hier succesvol toegepast.

Een beetje over brood

Bij Nieuwe Lijn passen we het ‘less is more’ principe ook al vele jaren succesvol toe. In plaats van ellenlange vragenlijsten of eindeloze debatten, gaan wij liever persoonlijk met het college of ambtenaren in gesprek. U denkt misschien: ‘dat klinkt als achterkamertjespolitiek’, maar niets is minder waar. Als u bij de bakker een brood haalt en dat is niet helemaal het brood dat u dacht dat het zou zijn, dan nagelt u de bakker toch ook niet publiekelijk aan de schandpaal? Nee, u gaat een dag later terug en gaat erover in gesprek met de bakker. Ik kan mij in onze dorpen geen bakker voorstellen, die u dan niet netjes te woord staat en indien nodig een ander brood meegeeft.

En een beetje over bier

U denkt misschien dat ik mijn column ga afsluiten met een grapje over het Corona-virus. Maar dat lijkt me niet gepast. Hoe gevaarlijk het virus ook mag zijn, ik denk dat er al te veel over is gezegd. Ik had graag gezien dat diverse media ook het ‘less is more’ principe hadden toegepast. Gewoon blijven bij de feiten en de belangrijkste informatie. Maar helaas, de drang naar sensatie is voor de meesten te groot.

Nee, ik ga mijn column afsluiten met iets positiefs over echt bier. Na het succes van de Voassense Bierkamp in 2019, wordt deze dit jaar namelijk opnieuw georganiseerd door de Ondernemersvereniging Vaassen. Houd de Facebookpagina en de website van de Ondernemersvereniging de komende tijd goed in de gaten. Meer ga ik er op dit moment echter niet over zeggen, want zoals u hier boven al heeft kunnen lezen: ‘less is more…’

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageren

Michiel Wiersinga is raadslid van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via michiel@nieuwelijn.nl.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico