Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

28 DECEMBER, 2019

Column week 1 - 2020

Linda Rodijk: Samen kan je meer!

| Ik ben een nieuw gezicht binnen Nieuwe Lijn en daarom wil ik om te beginnen mij natuurlijk eerst even voorstellen aan de mensen, die denken, haar heb ik nog nooit gezien. Ik ben Linda Rodijk, geboren en getogen Vaassense en nog steeds met veel plezier woonachtig in het mooie Vaassen. Voor sommigen bekend als juf Linda. Ik werk sinds enkele jaren met plezier op basisschool de Krugerstee.  

En zo stond ik ineens op de verkiezingslijst

Nooit heb ik gedacht aan politieke ambities. De interesse was er zeker, ergens voor staan, iets betekenen voor je medemens en vooral verbondenheid creëren. Deze ambitie is er ook, die heb ik nu al voor de korfbalvereniging Regio ‘72 en voor de school waarvoor ik werk. Daarom kreeg ik ook de vraag van Robert Scholten om iets te betekenen voor Nieuwe Lijn. Vanzelfsprekend heb ik daarop positief gereageerd. Na de succesvolle gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018, waar ik maar liefst 96 voorkeursstemmen kreeg, kon ik natuurlijk niet anders dan deze lijn door te zetten.  Ik ben nu ook bestuurslid van Nieuwe Lijn.

Samen kan je meer! 

Iedereen vraagt zich altijd af, wil je werken in de plaats waar je woont? Juf zijn ben je dan niet alleen op school. Klopt, dat is waar. Als ik over het dorp loop of fiets, weet iedereen, door een enthousiaste leerling, dat ik juf Linda ben. Maar ergens geeft mij dat energie, samen iets delen met de kinderen. Doordat je in het dorp werkt, geeft dat verbondenheid. Je weet waar je lijntjes kan uitzetten, je weet met wie je contact kan zoeken als je op stap wil met de kinderen. Mijn streven is dan ook om meer instanties zoals scholen, brandweerkazernes, verpleeghuizen met elkaar te laten samenwerken. Inmiddels ga ik sinds enkele jaren 1x per jaar met de kinderen van mijn groep naar het Vaassens Historie Museum. Zo´n uitje geeft plezier, positieve energie en vooral verbondenheid.  Bij de oprichting van Nieuwe Lijn, 50 jaar geleden, was ik er niet bij, maar de komende 50 jaar hoop ik actief te zijn voor Vaassen en met Vaassen.

Info

In de aanloop naar ons 50-jarig jubileum vragen we verschillende inwoners die de gemeenschap en Nieuwe Lijn hebben gediend, nog altijd actief betrokken zijn bij onze partij en onze dorpen of de aanstormende talenten een column te schrijven. Het is hun persoonlijk verhaal.

Voor nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageren

Linda Rodijk is bestuurslid van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

 

 

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico