Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

13 FEBRUARI, 2021

Column 6 - 2021

Linda Rodijk – Over een jaar… 

| Kijkend naar een wonderlijke witte wereld denk ik na over mijn column. Een jaar geleden schreef ik over de vele vrijwilligers die onze gemeente kent. Zo schreef ik over het aankomend carnavalsfeest, waar met bonzend hart naar uitgekeken werd. Geen enkele seconde dacht ik aan een jaar later, hoe zou het in 2021 zijn?  

Jouw beleving, mijn beleving

Nu gaan mijn gedachten vaak naar 2022. Dan hoop ik dat we coronavrij zijn, niet hoeven nadenken of je een mondkapje bij je hebt, hoop ik op een superlange polonaise tijdens het carnavalsfeest van 2022 en dat 1,5 meter alleen maar in geschiedenisboeken is terug te lezen. Dit is geheel mijn beleving, maar misschien leef jij juist wel meer in het nu? Iedereen beleeft deze periode anders. Zo heeft de één al volop gevoeld hoe het is om corona te hebben of heeft sterfgevallen door corona meegemaakt en er zijn ook mensen die überhaupt nog niet eens getest zijn, waaronder ik.

Ik gun iedereen wel weer het echte contact. Zo werk ik sinds deze week weer met de kinderen uit mijn klas en communiceren wij niet meer via het scherm. Met de kinderen weer uren kletsen, horen dat ze blij zijn om weer op school zijn, de kinderen kunnen elkaar weer aanvullen en met elkaar leren en het belangrijkste is het samenzijn. Wat een prettig gevoel geeft dat.

2022 

Waarom benoem ik nu 2022? Voor mij is dat ook het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Drie jaar geleden begon ik aan het avontuur bij Nieuwe Lijn. Het bevalt mij en ik krijg steeds meer ambitie om er echt voor te gaan. Zo vraag ik mij wel af of ik echt geschikt ben voor het politieke wereldje, maar het heeft mijn interesse gewekt. De verhalen van mensen, die ergens tegen aanlopen en dan samen een oplossing proberen te vinden. Het boeit mij. Juist een jaar van tevoren ben ik bezig met diverse vragen. Of ik een plekje op de lijst wil aanhouden? Wat kan ik doen om vele stemmen te krijgen? Wat ga ik doen als ik vele voorkeurstemmen krijg? Wat houdt mijn rol, als bestuurssecretaris echt in? Ik hoop daar dit jaar voor mezelf antwoorden op te vinden.

Over een jaar, ik beleef hem al. Ook omdat het even wat anders is, dan corona! Net als de sneeuw van afgelopen week. Hopelijk heeft iedereen er onwijs van kunnen genieten, van achter het raam of sleeënd van een bult.

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageren

Linda Rodijk is bestuurslid van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico