Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

6 FEBRUARI, 2021

Column 5 - 2021

Diana Oosterhoff – Verkiezingen

| Op 17 maart a.s. zijn er weer landelijke verkiezingen. Wat gaat de tijd toch snel. De komende tijd moeten we de verkiezingsprogramma’s weer goed doorlezen en een beslissing nemen op welke landelijke partij wij gaan stemmen.

Anders dan anders
De verkiezingen zullen anders gaan dan we gewend zijn. Er zijn i.v.m. corona maatregelen genomen die extra mogelijkheden geven voor het stemmen met een volmacht of het stemmen in andere gemeenten. Door de crisis moeten de verkiezingen bovendien op een andere manier georganiseerd worden. Door alle maatregelen zijn er veel meer mensen nodig om het stembureau te bemensen. Ook zullen er meerdere stembureaus twee dagen voor de verkiezingsdag al open gaan en alle mensen die 70 jaar of ouder zijn krijgen een stempluspas toegezonden. Hiermee is het ook mogelijk om per post te stemmen.

De Gemeente Epe heeft een oproep gedaan om je aan te melden als stembureau-lid of om te helpen bij het tellen van de uitgebrachte stemmen. Ook is er een oproep gedaan aan alle gemeenteraadsleden. Hier is zo overweldigend op gereageerd dat ik inmiddels een mail heb gekregen dat door de vele aanmeldingen het misschien zo kan zijn dat ik op de reservelijst geplaatst zal worden. Ik zou dit erg jammer vinden omdat ik hier al meerdere keren met veel plezier aan meegewerkt heb. Maar het is een goed teken dat zoveel mensen zich hiervoor vrij willen maken.

Politiek actief

Tja, en als we de landelijke verkiezingen weer achter de rug hebben, zijn er volgend jaar de gemeenteraadsverkiezingen. Nieuwe Lijn is intern al bezig met het opstellen van de nieuwe verkiezingslijst. Wij willen graag de gesprekken fysiek voeren, dus zodra de omstandigheden het weer toelaten gaan we hier snel mee verder.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de politiek, dan wil ik u erop attenderen dat het mogelijk is om deel te nemen aan de cursus ‘Politiek Actief’ die in samenwerking met Gemeenten en ProDemos gegeven wordt. De cursus is bedoeld voor iedereen die overweegt om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Of u na de cursus deze stap ook daadwerkelijk zet is uiteraard geheel aan u. Op dit moment is er nog niet bekend wanneer deze cursus precies gegeven gaat worden maar als u geïnteresseerd bent kunt u altijd mailen naar onze griffie via mailadres griffie@epe.nl.

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageren

Diana Oosterhoff is fractievoorzitter van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via diana@nieuwelijn.nl

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico