Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

5 SEPTEMBER, 2020

Column 31 - 2020

Linda Rodijk – Gouden weken

| Zo was een reis naar Suriname geboekt, zo werd een reis naar Suriname geannuleerd. Maandenlang keek ik uit, samen met een vriendin, naar een mooie reis in Suriname. Helaas ging de reis niet door en mochten wij een mooie reis gaan maken in eigen land. Dan klinkt het heel cliché, maar wat wonen wij mooi. Van je eigen tuin tot Friesland, van de zandenplas tot Radio Kootwijk. Kortom allemaal prachtige plekken in de omgeving.

Verrot?

Zo waardeer ik mijn land steeds meer, maar lees ik ook steeds meer verhalen over hoe verrot Nederland is. Hoe kan je dat zeggen? Ben ik dan ook verrot? Ik heb mezelf dat toch meerdere keren afgevraagd. Ik begon aan mezelf te twijfelen, maar ook aan het land waar ik op dit moment leef. Ik geloof in tijden die veranderen, kijk maar eens in de geschiedenisboeken. Dingen zijn allang niet meer zo vanzelfsprekend. Onze samenleving verandert, mensen veranderen en ik geloof dat we daar op een positieve manier in mee kunnen bewegen. Met slachtoffer spelen bereik je niks. Ik sta voor een open, vriendelijke en positieve houding. Blijf vooral met elkaar in gesprek.

Nederland is mooi!

Dit heeft natuurlijk ook grotendeels met mijn beroep te maken. Als leerkracht zie ik dagelijks de ‘worstelingen’ in de maatschappij. Kinderen, die moeite hebben met de taal of kinderen die andere normen en waarden meekrijgen vanuit huis. Aan het begin van het schooljaar zitten wij in de gouden weken. De gouden weken staan voor een fijn klimaat creëren in de groep, waar we het hele jaar op kunnen teren. Wij leren elkaar kennen, wij leren elkaar te respecteren, wij geven aan wat wij prettig vinden voor een fijne klas en wij denken in oplossingen.

Eigenlijk is Nederland een klas van 17 miljoen mensen waar we elkaar nog moeten leren kennen. Door elkaar te laten zien wie we zijn en waar we vandaan komen, leren we elkaar echt kennen. Ga bij elkaar op bezoek, blijf niet schreeuwen vanaf de zijlijn of eigenlijk; ga wat vaker op vakantie in eigen land. Van Friesland tot en met Limburg, van Zeeland tot en met Noord-Holland. Op deze manier leer je Nederland en zijn inwoners beter kennen en vooral begrijpen waar sommige meningen en standpunten vandaan komen. Nederland is mooi, zolang je het maar wil zien.

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en  Instagram.

Reageren

Linda Rodijk is bestuurslid bij Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico