Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

27 JUNI, 2020

Column 27 - 2020

Kenan Aldemir: Opstanden

| U bent er waarschijnlijk wel van op de hoogte, steeds meer mensen en bewegingen komen samen in actie om te strijden tegen het hedendaagse racisme. Over de hele wereld leidde dit tot allemaal protesten en rellen. De protesten zijn een reactie op de dood van de 46-jarige George Floyd na een hardhandige politieoptreden in Amerika.

Ook in Nederland hebben er in steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht indrukwekkende protesten plaatsgevonden. In tegenstelling tot de rellen tégen de politie in Amerika, was er sprake van vreedzame protesten in Nederland, waar mensen samen kwamen onder de begeleiding van de politie. Zo is het mooi om te zien dat het dus wél geweldloos kan.

Multiculturele samenleving

Racisme is ook volgens Rutte een “systemisch probleem”. Het is volgens de premier aan alle Nederlanders om in actie te komen tegen racisme. Het is duidelijk te merken dat steeds meer inwoners iets van zich laten horen en minder onder de vingers door laat glippen, neem het voorbeeld van het ‘Veronica Inside incident’. Grote sponsororen zoals Gilette stoppen met adverteren en ook de Oranje-internationals lieten weten dat ze niet meer geïnterviewd willen worden door het programma.

Harmonie

Verbondenheid geeft het gevoel erbij te horen. Je voelt je gezien en gewaardeerd. Harmonie is het sleutelwoord binnen de culturen. Wanneer je voelt dat je deel uitmaakt van een groter geheel, handel je vaak met meer compassie naar anderen en naar jezelf. Het liefhebben van elkaar en ons geliefd maken. Het is een soort opwaartse spiraal. Wanneer je je verbonden voelt, voel je je blijer en gelukkiger. Wanneer je je blijer en gelukkiger voelt, zijn andere mensen graag bij jou in de buurt. Dat schept verbondenheid.

Onze gemeente
In onze mooie gemeente wonen kleurrijke inwoners, die met en naast elkaar leven en wonen. Gelukkig herkennen wij in onze gemeente geen opstanden op basis van kleur of religie. In onze gemeenten wonen wij samen in harmonie en voelen wij ons verbonden met elkaar. Ik ben trots om in deze gemeente te wonen!

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Instagram en Twitter.

Reageren

Kenan Aldemir is raadslid van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico