Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

20 JUNI, 2020

Column 26 - 2020

Pieter Wiersinga: Grijsaard

| Nee, niet over corona. Nee, ook niet over het mooie centrum van ons dorp, want ondanks dat de loop- of fietsrichting niet voor iedereen duidelijk is, is het zonder auto’s een centrum om erg tevreden over te zijn en gelukkig hoor ik dat ook steeds vaker.

Nee, over iets anders wil ik het hebben, in plaats van over corona of het centrum: ik wil het hebben over Nieuwe Lijn, de grootste politieke partij van niet alleen Vaassen en Emst, maar van de hele gemeente.

Ja, het was eens voor ons als Nieuwe Lijn’ers een zorg, vergrijzen we niet en hoe interesseren we de jeugd? Het gaat hen toch bij uitstek aan, de toekomst van hun eigen omgeving!

Bestuursvergadering mét 1,5 meter afstand

En ja, het is ons gelukt! Afgelopen maandag was er eindelijk weer een “live” bestuursvergadering van Nieuwe Lijn en wat een mooie tafel vol jonge mensen! Vol ambities om iets te betekenen voor Nieuwe Lijn, hun dorp en de gemeente. En ja, er was maar één “grijsaard” op de vergadering en dat was ikzelf. De overige leden zijn allemaal betrokken jonge lieden die, zoals het hoort, vol energie met elkaar hebben gesproken over hoe zij denken over de toekomst van ons dorp, gemeente en Nieuwe Lijn.

Boordevol ideeën

Ze gaan de komende tijd meelopen met onze raadsleden zoals onze bestuursleden dat altijd doen. Ze kiezen één of twee onderwerpen waarin ze geïnteresseerd zijn en waarover ze mee willen denken.

Luisteren en meepraten met de fractieleden en, natuurlijk, ze scherp houden, ze wijzen op wat ze gehoord hebben in hun eigen omgeving. Meekijken en meedenken hoe je de plannen en ideeën van je inwoners op de agenda krijgt. Wennen aan het feit dat zaken soms langer duren dan je zou willen, dat je compromissen moet sluiten, maar ook ontdekken met wie het wel en vooral met wie het niet fijn politiek samenwerken is.

Ja zeker, ze gaan aan de slag om ook de vele volgende jaren Nieuwe Lijn het vertrouwde gezicht te laten houden binnen de gemeenschap, zoals Nieuwe Lijn dat nu al 50 jaar is. Daar help ik ze graag bij, en daar helpen ze mij ook bij.

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageren

Pieter Wiersinga is bestuursvoorzitter van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

 

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico