Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

28 MAART, 2020

Column week 14 - 2020

Kenan Aldemir: Corona overheerst, onderlinge hulp veelbelovend

| Op dit moment heeft de hele wereld te maken met een nieuw virus: het coronavirus. Dit virus is begonnen in China en verspreidt zich naar de rest van de wereld door besmetting via mensen onderling.

Wat is het coronavirus (COVID-19)?

Het is een nieuw ziektebeeld. De ziekte lijkt heel veel op griep. De klachten zijn; neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts. Het coronavirus heeft het op de luchtwegen gemunt. Het verspreidt zich via hoesten en dringt via je neus, mond of ogen je lichaam binnen. Vaak is het via een indirecte weg en bereikt het, via besmette oppervlakken en handen, je lichaam. Inmiddels hebben we te maken met een wereldwijde crisis.

Hulp uit de gemeente

Dat veel ondernemers en ZZP-ers hier last van hebben, hoef ik hier niet te vertellen. Het is mooi om te zien, dat in een periode van crisis ook mooie initiatieven ontstaan. Zo ook vanuit gemeente Epe; zij stelt alle gemeentelijke ondernemersbelastingen uit tot 16 juni 2020. En er is ook financiële ondersteuningsmogelijkheid van de gemeente, zoals bijstandverlening zelfstandigen of bijzonder uitstel gemeentebelasting.

Naast dit soort zakelijke ondersteuning, is er een mooie ontwikkeling gaande in onze gemeente. Via verschillende ‘Corona’ Facebookpagina’s worden oproepen gedaan. Ik denk hierbij aan; tekeningen voor oudere in zorgcentra, mensen bieden aan om boodschappen voor een ander te doen of de hond uit te laten. Maar er is bijvoorbeeld ook een grote groep dames, die druk bezig zijn met het naaien van herbruikbare mondkapjes voor de zorg.

Koop lokaal

Ik zie dat er veel oproepen worden gedaan, om te kopen bij onze lokale ondernemers. Dat wil ik hierbij ook nog eens onder de aandacht brengen. Wist je dat je hen ook helpt, door een tegoedbon te kopen bijvoorbeeld? Hiermee help je hen in deze crisisperiode, toch liquide te blijven. En jij houdt het tegoed voor in betere tijden!

In deze periode lijken we ook extra saamhorig. Hou dit vast!

Wat kun jij doen?

Volg de regels op, die het RIVM aan ons meldt. Met het naleven van deze regels beschermen we zo veel mogelijk ieders’ gezondheid.

Mijn slogan is “HET KOMT GOED”

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Instagram en Twitter.

Reageren

Kenan Aldemir is raadslid van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico