Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

27 MAART, 2021

Column 12 - 2021

Diana Oosterhoff – Lente!

Op zaterdag 20 maart hebben we met vele vrijwilligers het zwerfafval in Vaassen opgeruimd. Het was een prachtige dag en het stemde iedereen vrolijk om op pad te gaan. Het leek wel lente maar dat was het ook bijna. Zondag 21 maart ging de lente in.

Voor mij is ‘lente’ dat de lokale ijssalon weer open gaat en dat we weer een heerlijk ijsje kunnen halen en dat de terrassen weer klaargezet worden want het mooie weer komt eraan!  Helaas kregen we vorige week geen goed nieuws tijdens de persconferentie. Voorlopig blijft alles nog dicht en komen er geen versoepelingen voor de horeca en andere ondernemers. Alleen de avondklok gaat op 31 maart van 21:00 uur naar 22:00 uur. Met de avondklok heb ik zelf weinig moeite, maar ergens een kopje koffie drinken na een heerlijke wandeling zou wel weer lekker zijn. We hopen met z’n allen dat we er, na de volgende persconferentie, op 13 april beter voorstaan en dat we weer kunnen genieten van een heerlijk glaasje of hapje op een terras.

Waterkunstwerk marktplein
Zondag 21 maart was helaas ons waterkunstwerk op het marktplein niet gevuld met water en auto’s konden ook nog gewoon parkeren op het marktplein. We hebben toch afgesproken dat vanaf 21 maart t/m 21 september de auto’s niet meer op het marktplein mogen parkeren en dat het water in ons kunstwerk weer aanwezig is? Nieuwe Lijn heeft hier inmiddels vragen over gesteld en we hopen dat dit zo spoedig mogelijk geregeld wordt.

Centrum
De bibliotheek is inmiddels verhuisd en ingericht onder het appartementencomplex ‘Ter Heerdtshof’. Wat een mooie ruimte is het geworden en wat een aanwinst voor Vaassen. De meeste bewoners hebben inmiddels ook hun intrek genomen in hun nieuwe appartement en de werkzaamheden aan de Dorpsstraat zijn bijna klaar. De entree naar het centrum van Vaassen heeft een ware metamorfose ondergaan, ik ben er trots op!

Dekamarkt
Het volgende project dient zich al weer aan. Projectontwikkelaar Dreef Beheer B.V. organiseert een online informatiebijeenkomst op 7 april 2021 over de herontwikkeling van de Dekamarkt. Geïnteresseerden in deze ontwikkeling konden zich opgeven per mail voor 31 maart. Het project zal bestaan uit het slopen van de supermarkt en het bouwen van een nieuwe supermarkt op de begane grond. Hierboven worden 30 sociale- of middeldure huurappartementen gerealiseerd.

Info
Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageren
Diana Oosterhoff is fractievoorzitter van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico