Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

13 MAART, 2021

Column 10 - 2021

Edo hamer – Tweede Kamerverkiezingen

| Woensdag 17 maart mag iedereen die stemgerechtigd is weer naar de stembus. Ondanks dat “Nieuwe Lijn” bij deze verkiezing niet op het stemformulier staat, zijn Tweede Kamerverkiezingen minstens net zo belangrijk. Stemgerechtigden van 70 jaar of ouder kunnen dit jaar per post stemmen en de overige stemgerechtigden hebben de mogelijkheid om vanaf maandag 15 maart te stemmen.

Goedkoop scoren
De afgelopen verkiezingen krijg ik steeds meer het idee dat landelijke politici goedkoop proberen te scoren. Deze politici hebben dan ideeën over een immigratiestop, het vertrek uit de euro of komen met rare beweringen over de coronacrisis. Zelf krijg ik bij het horen van deze uitspraken sterk het idee dat degene die dit roept weinig andere punten heeft waar hij of zij mee kan scoren. Ook maken deze partijen minder kans om in een coalitie te komen, er zijn namelijk weinig andere partijen die een samenwerking met hen zien zitten. Het enige wat zij de aankomende vier jaar kunnen doen is via de media de plannen van de coalitie proberen in een kwaad daglicht te stellen.

Stemhulp
Een groot deel van de stemgerechtigden twijfelt vaak lang voordat zij een keuze hebben gemaakt. Nu zijn er op internet een groot aantal aan stemhulpen te vinden, de meeste bekende zijn in mijn optiek het “Kieskompas” en de “Stemwijzer”. Deze twee heb ik dan ook zelf ingevuld. Helaas kreeg ik bij beide stemhulpen een ander advies en deze adviezen lagen ook een aardig stukje uit elkaar. Waarschijnlijk is een stemhulp in sommige gevallen wel handig om bevestiging te krijgen, maar mij heeft het niet veel verder geholpen. Uiteindelijk heb ik een aantal punten die ik belangrijk vind genoteerd en daarna heb ik gekeken wat de drie partijen waar ik nog tussen twijfelde hiervan vinden. Het kostte mij iets meer tijd dan het invullen van een kieshulp, maar dit zorgt er wel voor dat ik 17 maart achter mijn stem sta.

Stemmen in Epe
Meer informatie over stemmen in de gemeente Epe vindt je op www.epe.nl

Info
Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageren
Edo Hamer is bestuurslid van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico