Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

18 JANUARI, 2020

Column week 4 - 2020

Robert Scholten….Nieuwe Lijn 50 jaar en René de Vries Erelid

| U heeft er al veel over gelezen in de maanden voorafgaand aan 2020, het jaar waarin Nieuwe Lijn Abraham ziet en dus 50 jaar bestaat. Er werden speciale columns geschreven door oud raadsleden en oud bestuurders maar ook door nieuwe jonge bestuurders die vol enthousiasme hun taak oppakken voor onze samenleving.

Afgelopen zaterdag was de jubileumreceptie voor leden, genodigden en afgevaardigden van verenigingen en het was een drukte van jewelste in de “Industrie” het nieuw ingerichte restaurant van dorpscentrum de Wieken. Vele mensen gaven gehoor om dit heugelijke feit met elkaar te vieren. Er werden herinneringen opgehaald en ook gekeken naar de toekomst want Nieuwe Lijn is nog steeds springlevend.

Vanaf 1970 is Nieuwe Lijn altijd met 4 tot 6 zetels aanwezig geweest in de raad van de gemeente Epe en de laatste 3 verkiezingen telkens als grootste partij met een kleine 3500 kiezers die Nieuwe Lijn nog steeds het vertrouwen geven. Sinds 1970 heeft Nieuwe Lijn altijd met minimaal 1 wethouder meegedaan in het college van B&W. De raadsfractie is en was altijd een combinatie van nieuwe mensen en oudgedienden.

Nog altijd verschijnt er wekelijks een advertentie in het Vaassens Weekblad, tegenwoordig in de vorm van deze column, en op de sociale media zijn we goed vertegenwoordigd. We behouden wat goed is en passen aan wanneer nodig. Ons succes is volgens mij vooral te danken aan een heldere aanpak; we zijn constructief, voorspelbaar en actief. We waaien niet met elke wind mee, maar leggen uit waarom we iets wel of niet doen. Niet de volgende verkiezing is het enige doel, maar het afgewogen belang van onze inwoners, verenigingen, bedrijven en instellingen.

Tijdens de receptie gaf bestuursvoorzitter Pieter Wiersinga in zijn toespraak aan dat Nieuwe Lijn na al die jaren nog steeds het verschil maakt in Epe, vele projecten passeerden de revue en de bijzondere aandacht voor verenigingen en jeugd werden door de aanwezigen met applaus gewaardeerd.

René de Vries benoemd als Erelid van Nieuwe Lijn.

Voorzitter Pieter Wiersinga verraste de aanwezige René de Vries met zijn benoeming tot Erelid van Nieuwe Lijn. René is zo’n  40 jaar zeer nauw betrokken bij alles wat met Nieuwe Lijn te maken heeft in vele verschillende functies, eerst als bestuurslid toen 12 jaar raadslid en daarna 16 jaar wethouder en sinds 2014 weer raadslid. Hij was en is nog steeds een zeer belangrijke factor binnen Nieuwe Lijn. De aanwezigen feliciteerden hem met deze mooie onderscheiding. Voor zijn werkzaamheden als raadslid en wethouder werd hij al eerder onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageren

Robert Scholten is wethouder en locoburgemeester  namens Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico