Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

23 FEBRUARI, 2021

Column 7 – 2021

René de Vries – Dynamische tijden

| Mijn vorige column mocht ik begin december van vorig jaar schrijven. We zijn nu ruim twee maanden verder en wat is er in zo ’n korte periode ontzettend veel gebeurd. Het is bijna niet bij te houden en dan beperk ik me maar tot enkele onderwerpen in Nederland en onze gemeente. Al die gebeurtenissen laten zien dat we in zeer dynamische tijden leven. Veel van de zaken die in ons land voorvallen hebben vaak ook een directe relatie met onze plaatselijke samenleving.

Landelijk was er veel aandacht voor de zogenaamde toeslagenaffaire (ook in onze gemeente minimaal 6 getroffen personen), de val van het kabinet, de rellen na de invoering van de avondklok (hier gelukkig geen excessen), de problemen rondom de vaccinaties of tot tweemaal toe in korte tijd de afkondiging van het weeralarm met code rood. Met sneeuwpret en schaatsplezier, maar ook klachten over gladde wegen, de vuilcontainer die niet werd geleegd, de scholen dicht of de krant niet bezorgd. Al deze zaken hebben en hadden ook effecten op onze inwoners, velen hebben er mee te maken. Helaas hebben de meeste gebeurtenissen vaak een negatieve toonzetting, we zouden er depressief van worden. Dat geldt zeker voor de vele jongeren en kinderen die al gedurende lange tijd een zeer kleine leefwereld hebben. Gelukkig zijn de basisscholen weer open. Maar ook veel ouderen en chronisch zieken leven in een isolement.

Samen sterk

In december en januari werden een aantal belangrijke besluiten genomen door de gemeenteraad. Zoals bijvoorbeeld de voorbereiding van de ontwikkeling van industrieterrein Eekterveld IV, de uitbreiding van het bedrijf van Baltus Bloembollen of een aanvullend krediet voor de renovatie van basisschool De Krugerstee. Met veel plezier volg ik de voortgang van de ingebruikname van de nieuwe bibliotheek aan de Dorpsstraat in Vaassen.

Maar ook mooi om te vermelden is het gezamenlijk bericht in het Veluws Nieuws van de gemeenteraad aan alle inwoners. Onder de titel “Samen Sterk” staken de 23 raadsleden iedereen in onze gemeente een hart onder de riem. Een goed voorbeeld van een positieve samenwerking.

Op het moment dat ik deze column schrijf is er ook weer sprake van grote uitersten. Nog maar een paar dagen geleden strenge nachtvorsten met -15 en nu verwachtingen voor lenteweer van +15. Mijn volgende column verschijnt medio mei. Hoe zou het dan gaan met het vaccineren, de vakantieplannen, het nieuwe Kabinet? Blijf gezond en tot dan.

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageren

René de Vries is raadslid van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico