Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

13 JULI, 2019

Column week 29 – 2019

Robert Scholten : Vakantietijd…..geniet ervan

| Nieuwe Lijn op de markt!

Met een royale delegatie raads- en bestuursleden was Nieuwe Lijn zaterdag 6 juli weer present in de Vaassense Dorpsstraat, voor de kerk en nabij de drukbezochte warenmarkt. Ook ik was aanwezig om vragen van inwoners te beantwoorden of suggesties van dorpsgenoten te betrekken bij de bestuurlijke werkzaamheden. Dat vinden wij als Nieuwe Lijn ook een belangrijke vorm van inwonerparticipatie, tussen de mensen en horen wat er leeft. Goed om te melden dat weer enkele bewoners van onze gemeente zich spontaan aanmeldden als lid van Nieuwe Lijn.

Verschillende onderwerpen passeerden de revue, waaronder de ontwikkelingen van de bouwlocaties bij Wielink en de Dekamarkt, de particuliere investeringen in zonnepanelen, het vrijwilligerswerk bij sportverenigingen of de voortgang van de werkzaamheden bij de herinrichting van het centrum. Daarnaast konden we met omstanders hulp verlenen aan een inwoonster uit Emst die helaas met de fiets omviel en met een ambulance naar het ziekenhuis weer gebracht. Onze regelmatige aanwezigheid in het centrum en de ongedwongen mogelijkheden tot gesprekken worden door veel inwoners gewaardeerd, zo kregen we te horen.

De Markt verhuist tijdelijk

Na de zomervakantie wordt begonnen met het opnieuw inrichten van het Marktplein en zal de wekelijkse zaterdagmarkt op andere plekken in het centrum worden geplaatst. Het is de bedoeling dat het geheel rond de kerk volledig nieuw gaat worden met meer ruimte voor terrassen, de kerk in het midden van het plein en een mooi waterwerk dat gecombineerd gaat worden met het monument en de ruimte geeft voor vertier met water tijdens warme dagen.

Zomerreces

Afgelopen donderdag was de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie en iedereen gaat hopelijk genieten van een welverdiende vakantie periode. Ook deze column gaat even op vakantie maar begin september zijn we weer paraat en wordt u weer geïnformeerd en op de hoogte gehouden wat er zoal speelt en wat de vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn bezig houdt.

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageren

Robert Scholten is wethouder en locoburgemeester namens Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico