Beleids programma

2018-2022
Lees meer

COLUMN.

9 JUNI, 2018

Column week 24 - 2018

Diana Oosterhoff: Enthousiast!

Met de fractie op pad

Sinds de start in april worden er interne cursussen gegeven voor nieuwe raadsleden en fractievolgers. Ook de raadsleden die al wat langer in de raad zitten nemen deel aan sommige bijeenkomsten. Het is een drukke periode maar wel een hele leuke. De hele fractie is enthousiast en in zeer korte tijd leren we heel veel en ontmoeten we veel ambtenaren die ons wegwijs maken in de organisatie. Naast deze bijeenkomsten hebben wij onze commissie- en raadsvergaderingen, bijna iedere donderdagavond.

Afgelopen week heb ik ook nog enkele bezoekjes gebracht, onder andere aan Oene met collega-raadslid Albert Vos om de belevingsvlucht van vliegveld Lelystad van dichtbij mee te maken. Het vliegtuig zou tussen 17:00 uur en 17:30 uur overvliegen maar helaas was er enige vertraging opgetreden. Iedereen was zeer benieuwd hoeveel geluid het zou geven maar ook ongerust over de fijnstof dat zich over het landschap verspreid. Uiteindelijk kwam het vliegtuig rond 19:00 uur overvliegen. Zolang konden wij niet wachten in verband met andere afspraken maar ik heb het vliegtuig in Vaassen wel kunnen zien en horen. Wij zullen dit kritisch blijven volgen en hopen dat onze collega’s van de landelijke partijen hun politici in Den Haag kunnen aansporen om te blijven strijden tegen laagvliegen in onze gemeente.

Afgelopen vrijdag hebben enkele raadsleden waaronder ikzelf, op uitnodiging van mevrouw Rauwenhof, Directeur B.V. Landgoed Tongeren, ook een bezoek gebracht aan het Landgoed. Deze week staat er een raadsvoorstel voor het landgoed op onze agenda. Mevrouw Rauwenhof heeft een korte toelichting tijdens een rondwandeling gegeven op de voorgenomen ontwikkelingen. Nieuwe Lijn maakt altijd graag gebruik van dergelijke uitnodigingen. Het is altijd fijn om met eigen ogen te zien wat de ontwikkelingen zijn om daarna een weloverwogen beslissing te kunnen nemen.

Plus OV

Vorige week donderdag is ook gesproken in de raadsvergadering over het Plus OV. Bij de start van het Plus OV vorig jaar waren er veel problemen met de uitvoering van het leerlingenvervoer in combinatie met het invoeren van het dagbestedingsvervoer. Hier hebben wij vorig jaar dan ook verschillende kritische vragen over gesteld. Er is toen een onderzoek ingesteld en er is een verbeterplan opgesteld en ten uitvoer gebracht. De raad is hierover vele malen geïnformeerd. Onze prioriteit ligt in eerste instantie bij de kwaliteit en vervolgens bij de financiën. Nu liggen de financiële cijfers voor ons en die vallen ons best wel tegen, al wisten we allemaal dat er helaas geld bij moest. We zijn wel verheugd te mogen lezen dat Plus OV nu redelijke de controle heeft en de extra investeringen zijn vruchten beginnen af te werpen. Kwaliteit zit op niveau en wij vertrouwen erop dat het college ons op een goede wijze blijft informeren zodat wij als raad hier snel op kunnen anticiperen.

Info

Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageren

Diana Oosterhoff is raadslid en fractievoorzitter van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via info@nieuwelijn.nl.

ONZE MENSEN

Fractie, bestuur en kandidaat-raadsleden.

BEKIJK HIER ONZE MENSEN
logo-ico